Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébStratégiai megállapodás a HUNGRAIL és a NFM között

Kapcsolódó oldal:  Stratégiai megállapodás a HUNGRAIL és a NFM között

Stratégiai partnerségről szóló megállapodást írt alá október 31-én a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az együttműködés célja, hogy a HUNGRAIL, mint a hazai legjelentősebb vasúti érdekképviseleti szervezet szakmai véleményével és javaslataival segítse a Minisztérium munkáját, így a jövőben közérthető, hatékonyan alkalmazható és a vállalkozási szabadságot biztosító szabályozások születhetnek a vasúti szektorban.

A HUNGRAIL és az NFM együttműködésével olyan gazdasági és jogi környezet alakulhat ki, amely az infrastruktúra további fejlődésének lehetőségét teremti meg és elősegíti az ország gazdasági versenyképességét is. A HUNGRAIL a jövőben szabályozott keretek között vesz részt az NFM vasúti közlekedést érintő jogszabálytervezeteinek véleményezésében és utólagos hatásvizsgálatában; a közlekedési infrastruktúra fejlesztését elősegítő vélemények összegzésében; a közösségi vasúti közlekedésre vonatkozó Európai Uniós irányelvek és határozatok nyomon követésében és a tudományos kutatások összegzésével a jogszabályalkotás elősegítésében. A Minisztérium szándéka szerint a jövőben az Egyesület akár már a jogszabályok elkészítésére is javaslatokat tehet, a véleményezésre megküldött anyagok közül maga választhatja ki, hogy melyek azok, amelyekről közvetlen egyeztetést tart szükségesnek.

A stratégiai megállapodást a HUNGRAIL részéről Dr. Mosóczi László, ügyvezető elnök, az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről Dr. Fónagy János államtitkár látta el kézjegyével. Az eseményen az államtitkár elmondta, hogy az NFM új stratégiai partnerei korábbi tevékenységükkel már bizonyították a szakmai életben betöltött jelentőségüket.

A HUNGRAIL már hosszú ideje hozzájárul az NFM illetékes szerveinek döntés-előkészítő munkájához, a most aláírt megállapodás ennek a tevékenységének elismerését jelenti, fontos mérföldkő az Egyesület életében. Annak érdekében, hogy a közös munka eredményes legyen, a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy tevékenysége során még több vállalat érdekét tudja minisztériumi szinten képviselni, illetve hogy hatékonyságának növelésében még több érdekképviseleti szervezettel tartson folyamatos kapcsolatot.

A HUNGRAIL készen áll arra, hogy a jövőben minden olyan kérdésben a Minisztérium rendelkezésére álljon, amelyek az európai színvonalú vasúti szolgáltatás megteremtését, valamint a magyar vasút hazai és nemzetközi tekintélyének megőrzését szolgálják. (logsped)

2013.11.03.