Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Storcz Botond: "Magyarország a legjobb egész Európában

Kapcsolódó oldal:  Storcz Botond: "Magyarország a legjobb egész Európában

Eb-mérleg: hat arany-, három ezüst- és két bronzéremmel zárta a magyar kajak-kenu válogatott a belgrádi Európa-bajnokságot, ezzel csapatunk toronymagasan az éremtáblázat élén végzett.

A magyar csapat oronymagasan az éremtáblázat élén végzett. A legeredményesebb versenyző három arannyal Kovács Katalin lett, aki a szerb fővárosban 25. Európa-bajnoki győzelmét ünnepelhette. Az olimpiai számokban öt érmet gyűjtött a magyar csapat.

Az 5000 méteres futamokkal vasárnap késő délután véget ért a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság. A leghosszabb távon Csipes Tamara a negyedik, a kenus Varga Dávid az ötödik, míg Paumann Dániel Máté a hatodik helyet szerezte meg.

Storcz Botond szövetségi kapitány a lelátón ülve kísérte figyelemmel a hosszú táv eseményeit, s ezalatt arra is jutott ideje, hogy néhány mondatban értékelje a magyar delegáció produkcióját.

„Izgalmas hétvége áll mögöttünk, amely után kijelenthetjük: Magyarország ismét a legjobb nemzet Európában – mondta Storcz Botond szövetségi kapitány. – Tizenegy éremmel zártunk az éremtáblázat élén, megelőzve a fehérorosz és a német válogatottat, és öt olimpiai számban állhattunk a dobogón, ami igazán jó teljesítménynek mondható.

A női csapat, élén Kovács Katalinnal és Kozák Danutával ismét kimagasló teljesítményt nyújtott, de a másik két szakágban is sikerült érmeket szereznünk.

VB


Természetesen akadtak keserű és nagyon kellemes pillanataink is, a C-1 1000 méteren induló Vajda Attila számára ezúttal nem jött ki a lépés, a válogatók és az Eb lezárultával egy feladata van: ezer egyesben minél jobban felkészülni a szegedi

világbajnokságra. A hétvége kellemes meglepetését számomra Molnár Péter szolgáltatta, aki K-1 200 méteren szerzett ezüstérmet. A férfi kajak szakágnak sikerült elmozdulnia ezen az Európa-bajnokságon, Péter ezüstérme mellett ugyanis a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros ezer méteren nyert bronzérme, és a négyes negyedik helye is igen biztató.

Kenuban két érem jutott a csapatnak, a Sáfrán testvérekből, valamint Tóth Márton és Mike Róbert párosából alakult négyes győzelemmel mutatkozott be, s nagyon értékes Horváth Gábor és Bozsik Attila bronzérme is.” (logsped)

2011.06.19.