Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

SkyEurope

Kapcsolódó oldal:  A SkyEurope utasait kártalaníthatják

A következő napokban megkezdődik azoknak az utasoknak a kárpótlása, akik pórul jártak a SkyEurope szeptember elején bekövetkezett csődje miatt: bár jegyüket megváltották, nem tudtak elutazni.

A pozsonyi Pravda beszámolója szerint a Tatra banka már szerdán, a VUB jövő hétfőn, a Slovenská Sporitelna pedig a hónap végén kezdi meg a kifizetést azon ügyfelei számára, akik a repülőjegyet bankkártyával fizették és kérték a visszatérítést.

A diszkont légitársaság csődje miatt 280 ezer jegyet nem tudtak felhasználni az utasok. Mindeddig négyezren követelték vissza a pénzüket szlovákiai bankoknál, a többiek ezt még a következő napokban megtehetik.

A lap beszámolt arról is, hogy a pozsonyi repülőtér forgalma 23 százalékkal csökkent az év első kilenc hónapjában az egy évvel korábbihoz képest, részben a SkyEurope csődje miatt: a pozsonyi repülőtéren 1,4 millióan fordultak meg, egy évvel korábban 1,82 millióan.

Szeptemberben 35 százalékot tett ki a visszaesés a SkyEurope leállása után. A légitársaság részesedése a reptéren előzőleg 30 százalék volt 378 ezer utassal, ezzel a második helyen állt az ír Ryanair után, amely 557 ezer utast szállított. (mfor)<

2009.10.21.