Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

SITA online check-in a Malévnál (Malév időközben megszűnt!)

Kapcsolódó oldal:  Online check-in a Malévnál a SITA segítségével

Mostantól akár otthonról is becsekkolhatunk a Malévnál bevezetett online check-in szolgáltatásnak köszönhetően. A repüléstechnikai IT-ra specializálódott SITA technológiájára épülő új megoldás segítségével a Malév utasai bárhonnan becsekkolhatnak. Így el lehet kerülni a start előtti kapkodást és a kígyózó reptéri sorokat.

"Egyre több utas használja a különböző önkiszolgáló rendszereket világszerte. Büszkék vagyunk arra, hogy a Malév is felzárkózott a hasonló szolgáltatásokat magas színvonalon nyújtó légitársaságok sorába. Az új online utaskezelési rendszer segítségével az elektronikus jeggyel rendelkező utasok valamennyi Budapestről induló, menetrend szerinti közvetlen Malév járatra (New York és Torontó kivételével), mostantól akár otthonról vagy az irodából is becsekkolhatnak. Kizárólag internetkapcsolatra van szükség" - magyarázza Leonov Péter, a Malév vezérigazgatója.

Az online becsekkolás csak egy a sok megoldás közül, amivel az utasok egyre inkább maguk oszthatják be idejüket a repülőtéren: "Hat darab önkiszolgáló utaskezelési pultot helyeztünk el Ferihegyen, illetve a jegyrendeléseket is már több éve online lehet intézni. A következő egy év során pedig az online check-in szolgáltatásunkat a világ bármelyik repteréről elérhetővé tesszük, ahol erre a technikai lehetőségek adottak" – hoz konkrét példákat a Malév vezérigazgatója.

Egyre több légitársaságnál számít elvárt szolgáltatásnak az online check-in, miközben nem csak az alkalmazottak létszámát képesek ezáltal optimalizálni, de a reptéreken szokásos zsúfoltságot is csökkentik. A 2008-as Airline IT Trends Survey[1] szerint, mely a légiközlekedési ipar jelenlegi és jövőbeli IT helyzetét vizsgálja- a jövőben várhatóan a légitársaságok 92%-a fogja az online check-in technológiát bevezetni.

"Az egyre inkább népszerű online utaskezelésnek három alapvető célt kell szolgálnia: az utasok elégedettségének növelésén kívül a költségeket valamint a reptéri sorbanállást is csökkentenie kell" – teszi hozzá Ilya Gutlin, a SITA kelet- és közép európai alelnöke.

"Az elmúlt év során keményen dolgoztunk, hogy a Malév "reMAke" programját hatékonyan támogathassuk, mely a forgalom növekedését és a kiadások racionalizálását tűzte ki célul. Integrált megoldásaink, mint például az önkiszolgáló kioszkok is lehetővé teszik a Malévnak, hogy csupa olyan rendkívül hatékony önkiszolgáló rendszereket telepíthessen, melyek messzemenőleg találkoznak a reMAke program koncepciójával" – hangsúlyozza a SITA szakembere.
(logsped)

További információk:


2008.09.19.