Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Shell üzemeltetheti a világ legnagyobb benzinkútját

A Shell luxemburgi leányvállalata nyerte meg a Berchem üzemanyag kiskereskedelmi állomás üzemeltetésére kiírt pályázatot.

A Shell ezzel újabb 10 évre kapott koncessziót Luxemburg kormányától a világ legnagyobb benzinkútjának működtetésére. A magyar kamionosok és autósok körében is jól ismert töltőállomást a következő hónapokban felújítják és kibővítik.

A Berchem töltőállomást a kezdetektől, annak 1983-as megépítése óta a Shell üzemelteti. Az évek folyamán a létesítmény alapterületét, az itt található étterem befogadóképességét, és az üzlet kínálatát egyaránt bővítették. Mivel ez a világ legnagyobb töltőállomása, naponta átlagosan 20 kamion szállítja az üzemanyagot a napi 25 000 látogató igényeinek kielégítése érdekében. A vásárlók többek között sofőrök és fuvarozók a francia, német, holland, belga, román, bolgár, lengyel és magyar szállítmányozó szektorból.

A koncesszió megújításának köszönhetően a Shell továbbfejleszti a töltőállomást annak érdekében, hogy minden látogatás egyedi élmény legyen a vásárlók számára. A földszinten helyezkedik majd el a Shell shop a deli2go pékséggel, ahol frissen sütött szendvicsekkel várják a betérőket. Az üzletben olyan alapvető termékek is kaphatók, mint a különböző kenőanyagok, édességek és üdítőitalok. A legalsó szinten kapnak helyet a korszerűsített mellékhelyiségek és zuhanyzók. Az első emelet egy egybefüggő, nyitott terület lesz, ahová a Shell kávézót és gyorséttermet tervez.A töltőállomás külseje is megújul, a jelenleginél vonzóbb és hangulatosabb lesz. Az építkezés során kizárólag a legszigorúbb minőségi követelményeknek megfelelő szigetelőanyagokat, LED-lámpákat és hőtartó függönyöket használnak. Az épületen kívül a töltőállomás szabadtéri részét is átalakítják. A feliratok és jelzések megújítása a vásárlók útbaigazítását szolgálja. Az építkezési munkálatok kivitelezése a következő hónapokban zajlik.

A Berchem töltőállomás az E25/A3 autópályán Luxemburg irányában található. Számos fizetési lehetőséget kínál, ilyen például az euroShell üzemanyagkártya, amely Európa 25 országában, a 40 luxemburgi töltőállomással együtt 22 000 Shell és partner töltőállomáson elérhető. Ezek a kártyák az üzemanyag-vásárlás mellett a shopban olyan egyéb kiegészítő szolgáltatásokra is felhasználhatóak, mint az útdíj és a különböző assistance szolgáltatások fizetése, illetve az áfa-visszaigénylés.

Leonardo Menei, a Shell luxemburgi leányvállalatának igazgatója elmondta: "Örömmel tölt el minket, hogy Luxemburg kormánya újra bizalmat szavazott a Shellnek, és megújította a világ legnagyobb töltőállomásának koncesszióját. A fuvarozók és a személygépjárművek egyre magasabb színvonalú kiszolgálása mellett célunk, hogy minden egyes Berchemben tett látogatás alkalmával a legjobbat nyújtsuk vásárlóink számára."
(logsped)

2015.07.17.