Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Sematic új gyáregységet épített a Nyíregyházi Ipari Parkban

Közel 1,5 milliárd forint értékű befektetéssel új gyáregységet épített az olasz Sematic Group Nyíregyházi Ipari Parkban (MTI)

A létesítményt Roberto Zappa, a cégcsoport elnöke, Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere és Kováts Attila, a Sematic Hungária Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön avatta fel a nyírségi nagyváros önkormányzati ipari parkjában.

A lifteket gyártó üzemcsarnok, amelyben harmincan kaptak munkát, mintegy egymilliárd forintért épült, és 450 millió forint értékű, korszerű termelő berendezésekkel látták el. A beruházás megvalósításához a cég az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztési pályázatán 432,5 millió forint európai uniós és nemzeti támogatást nyert.

Robert Zappa az átadáson kiemelte, hogy az új gyáregység létesítéséhez olyan támogatást kapott a cégcsoport Nyíregyháza önkormányzati vezetésétől, amely "még a nyugat-európai városokra sem jellemző".

Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta: a város minden támogatást megad a befektetőknek ahhoz, hogy új munkahelyeket hozzanak létre a településen. Megjegyezte, hogy ennek köszönhetően a legutóbbi négy évben, a közmunkával együtt 12 000 új munkahelyet sikerült teremteni a Nyíregyházán.

Bíró Krisztina, a 200 dolgozót foglalkoztató nyíregyházi Sematic-üzem pénzügyi vezetője az MTI-nek elmondta: az új gyáregység működésével az idén már 14,9 milliárd forint árbevételre számíthatnak, a tavalyi 13,5 milliárddal szemben, a nyereséget pedig 1,3 milliárd forintról 2,4 milliárdra szeretnék növelni.

Az olasz cégcsoport 2000-ben alakította meg a nyíregyházi székhelyű Sematic Hungária Kft.-t. Kezdetben a magyarországi képviseletet látta el a társaság, a kapcsolódó kereskedelmi tevékenységgel együtt. Öt éve vált termelő egységgé a kft., akkor épült fel az első üzemcsarnoka. Azóta folyamatosan fejlesztenek és ma már a cégcsoporton belül stratégiai pozíciót tölt be a nyírségi gyár.

A Sematic Group, amelynek központja Olaszországban, a Bergamohoz közeli Osio Sotto városban található, több mint ötven éve a felvonóiparban dolgozó cégcsoport. Több kontinensen van gyártóüzeme és kereskedelmi irodája, Európán kívül Amerikában és Ázsiában. Összesen nyolc országban termelnek, Kínában például három üzemben is.
(logsped)

További információk:2014.08.04.