Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Scania YETD verseny területi elődöntő fázisa

Kapcsolódó oldal:  Scania YETD verseny területi elődöntő

Sikeresen lezajlottak a Scania YETD verseny területi elődöntői.

a 12 továbbjutott fiatal tehergépkocsi-vezető már lázasan készül a június 5-i országos döntőre. A nagykanizsai és a tiszaújvárosi kirendeltségen megrendezett izgalmas versenyeket családi nyílt nap kísérte, így több százan vettek részt az eseményeken.

Scania YETD verseny területi elődöntő


Március végéig több mint félezer fiatal magyar hivatásos tehergépkocsi-vezető nevezett be a Scania YETD versenyre az elméleti teszt kitöltésével, akik közül a legjobbak az elkövetkező hónapokban a területi elődöntőkön már a gyakorlatban is összemérhették tudásukat. A nevezési teszten a 15-15 legjobb eredményt elérő sofőr április 24-én a nagykanizsai, illetve május 8-án a tiszaújvárosi Scania kirendeltségen vívott szoros küzdelmet egymással, pontosabban a másodpercekkel, a centiméterekkel és a deciliterekkel.

Ugyanis a versenyzőknek egyrészt egy kijelölt útvonalon, közúti forgalomban egy terhelt Scania nyerges szerelvény volánja mögött a KRESZ előírásait messzemenően betartva kellett számot adniuk üzemanyag-takarékos, hatékony és biztonságos vezetési tudásukról, amelyet a Scania új fedélzeti járművezető-támogató rendszere (SDS) segítségével értékeltek ki a szervezők. Másrészt a telephelyen felállított manőverpálya feladatait kellett egy Scania nyerges szerelvénnyel a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legkevesebb hibázással teljesíteniük.

Izgalmas és látványos

"Jó volt látni, hogy a pilóták rendkívül komolyan vették a versenyt. Mindvégig nagy izgalommal figyelték egymás eredményeinek alakulását, miközben azt latolgatták, hogy kinek mekkora az esélye a továbbjutásra. Persze ez nem meglepő, hiszen a június 5-én megrendezendő országos döntő győztese képviselheti majd hazánkat ősszel Svédországban az európai döntőn, ahol az "Európa legjobb fiatal sofőrje" cím mellett egy vadonatúj, százezer euró értékű Scania nyerges vontató a tét!" - nyilatkozta Kőhegyi Erika, a Scania Hungária Kft. marketingese.

A látványos manőverezési feladatok végrehajtását Nagykanizsán mintegy 350, Tiszaújvárosban pedig több mint 400 vendég kísérte figyelemmel, ami annak is köszönhető, hogy mindkét helyszínen családi nyílt nap keretein belül rendezték meg a versenyeket. Nagykanizsán különösen fontos szerepet játszott a nyílt nap, hiszen az új márkaszerviz kiemelt figyelmet kaphatott e rangos esemény kapcsán.

A nyílt napokon többek között streetfighter motoros show, aerobic bemutató, óriáscsúszda, tombola, rodeóbika, gyermekprogramok szórakoztatták a vendégeket tűzoltó-, mentő-, illetve rendőrjárművek kiállítása várta a látogatókat, illetve Tabáni István koncertje színesítette a napot (logsped)

2009.05.19.