Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Scania Watch: a Scania okosórája

A svéd vállalat bemutatja a tehergépkocsival kommunikáló karóráját.

A Scania Watch többek között az üzemanyag-fogyasztásról, vezetési hatékonyságról, valamint az átlagsebességről ad információt, miközben e-mailek, üzenetek fogadására is képes, illetve jelzi a bejövő telefonhívásokat.

Mattias Lundholm, a Scania Kapcsolódó szolgáltatásokért és megoldásokért felelős alelnöke szerint a viselhető technológia még korai szakaszában van, ismertsége viszonylag alacsony. "Izgalmas lehetőséget látunk abban, hogy a karórát összekapcsoljuk a tehergépkocsi technikai rendszerével és az órán megjelenítjük az ott elérhető információkat."A Scania az órát a Sony Mobile-lal közösen fejlesztette ki, az alapja a Sony SmartWatch3, amelyet a Scania Flottakezelő Rendszerével (FMS) integráltak. Az órához szükséges egy Android rendszerrel működő telefon is. Így az adatok, valamint a járművezető teljesítménye valós időben, vezetés közben is látható.A Scania projektmenedzsere, Jonas Svanholm hozzátette: "Olyan technológiát akartunk kifejleszteni, ami teljes egészében a járművezető "barátjaként" viselkedik. A jelenleg elérhető flottakezelő applikációink az üzemeltetők és tulajdonosok számára készültek. A Scania Watch egy további lépést jelentve segíti a járművezető napi munkáját."Az órák első limitált, 999 darabból álló kiadása a Black Griffin nevet viseli. A Scania további fejlesztéseket tervez, illetve új funkciókkal szeretné bővíteni a jelenlegi lehetőségeket, amelyeket egyszerűen rá lehet majd tölteni a készülékre.

"A jövőben az óra képes lesz információt adni például a járművezető pulzusáról is." - tette hozzá Svanholm úr. "Ezáltal a járművezetők számára előbb-utóbb egy sor egészségügyi szolgáltatás is elérhetővé válik."

Az óráról további információ a weboldalon található, ahol a készülék meg is rendelhető: www.scania.com/watch
(logsped)

2015.01.09.