Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébScania tehergépkocsik a 2014-es labdarugó-világbajnokságra épülő stadionnál

Kapcsolódó oldal:  Scania tehergépkocsik a 2014-es labdarugó-világbajnokságra épülő stadionnál

A brazil Concreserv nevű vállalat Scania tehergépkocsikkal szállít betont az Arena Corinthians építéséhez, amely a 2014-es labdarugó-világbajnokság egyik fontos helyszíne lesz.

Nagy megtiszteltetés egy, az építőipari szektorban tevékenykedő vállalatnak egy olyan stadion építési munkálataiban részt venni, amely a labdarugó-világbajnokság számos eseményének ad otthont. A brazil beton- és ipari padló szállító vállalat, a Concreserv különösen büszke arra, hogy részt vehet a Sao Pauloban épülő Arena Corinthians létrejöttében. Ez a stadion a világbajnokság nyitóünnepsége és meccsei mellett az elődöntők helyszínéül szolgál majd, valamint a későbbiek során a Corinthians focicsapat pályája lesz.A Concreserv vállalat tulajdonosai a Corinthians csapat szurkolói. A cég kereskedelmi igazgatója, Márcio Pardini megjegyezte: "Egy ilyen nagyszabású projekt részesének lenni különleges érzés, úgy is mint beszállító, és úgy is mint szurkoló."

Új Scania tehergépkocsik

Az elmúlt egy év során a Concreserv több ezer köbméter betont szállított az Arena Corinthians építéséhez. A vállalat 15 darab új Scania P 310 8x4 tehergépkocsit vásárolt annak érdekében, hogy megfeleljen a magas igényeknek. A gépkocsik mindegyik 10 köbméteres betonmixerrel van ellátva.Pardini úr elmondta, hogy a járművek hasznos teherbírása és a motorok nyomatéka volt a döntésnél a legfontosabb tényező. "Egy másik gyártmányú tehergépkocsival 17,5 tonna betont tudtunk volna szállítani. A Scaniák esetében ez a mennyiség majdnem 25 tonna, ami lehetővé teszi számunka, hogy gazdaságosabban dolgozzunk."

Éjjel-nappal dolgoznak

A Concreserv további igényeket is támasztott a teherautókkal kapcsolatban. Így például nehéz terepen is el tudják vinni rakományukat, ugyanakkor tartósak legyenek, valamint kis karbantartási költségekkel rendelkezzenek. "A stadion építése hétfőtől vasárnapig tart minden héten, így gépkocsijaink is folyamatosan dolgoznak, hiszen motorjuk segítségével működik rajtuk a betonkeverő." - tette hozzá Pardini úr.

Szintén lényeges szerepet játszott a gépjárművezetők kényelme. "Ezek a fejlett technológiát tartalmazó járművek kényelmesebbé teszik azok életét, akik a nap jelentős részét vezetéssel töltik." - mondta Pardini úr. (logsped)

2013.10.01.