Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Scania kirendeltség Nagykanizsán

Kapcsolódó oldal:  A Scania megnyitotta új kirendeltségét Nagykanizsán

Ünnepélyes keretek között, 2009 október 9-én hivatalosan is megnyitott a Scania Hungária Kft. új kirendeltsége Nagykanizsán.

A legkorszerűbb és minden igényt kielégítő szerviz-berendezésekkel rendelkező kirendeltség nem csak Nagykanizsa vonzáskörzetében lévő fuvarozási vállalatokat szolgálja ki, hanem a dél-európai országokba közlekedő tehergépjárműveknek is magas szintű szervizszolgáltatásokat nyújt. Az eseményen a svéd vállalat vezetőin túl a svéd nagykövet és a város polgármestere is beszédet mondott.

Zöldmezős beruházás keretein belül kezdte meg a Scania Hungária Kft. 6. saját márkakereskedésének és szervizének építését Nagykanizsán még a 2008-as év végén. A helyszín kiválasztásában nagy szerepet játszott az M7 autópálya országhatárig tartó új szakaszának átadása, valamint a térségben fellendülő logisztikai környezet. Mindebből egyenesen következett, hogy a Scania ebben a régióban is erősítse jelenlétét, és még közelebb kerüljön meglévő és leendő ügyfeleihez.

A beruházás a terveknek megfelelően haladt, így június végén a sikeres műszaki átvétel után az építkezés hivatalosan is véget ért. Időközben az új munkatársak, köztük a szervizvezető, munkafelvevő és autószerelők szakmai felkészítése is befejeződött. A legújabb Scania márkakereskedés új- és használtjármű értékesítéssel, teljes körű szerviz- és finanszírozási szolgáltatással áll az ügyfelek rendelkezésére

A legújabb létesítményt Nagykanizsa polgármestere, Marton István, Cecilia Björner, Svédország budapesti nagykövete, Carl-Fredrik Zachrisson, a Scania Hungária Kft. magyarországi ügyvezető igazgatója, és Szalai László régió igazgató nyitotta meg az ünnepélyes szalagátvágási ceremóniával.

A délután folyamán Sáránszky Róbert értékesítési igazgató bemutatta a megjelent vendégeknek a nemrég megújult Scania R-szériát és egyúttal elmondta azt is, hogy az új típus magyarországi forgalmazása januártól várható.

A Nagykanizsai kirendeltség legfontosabb adatai

A több mint 620 millió forintos beruházás eredményeként megszületett létesítmény egy 15 ezer négyzetméteres telekre kerülő mintegy 1200 négyzetméteres épületet foglal magában. Ezen belül a 890 négyzetméteres műhelyhez 125 négyzetméteres alkatrészraktár tartozik, míg az irodák és a szociális helyiségek alapterülete összesen 180 négyzetmétert tesz ki. Természetesen az új telephely is a Scania szigorú, nemzetközileg egységesített arculati előírásainak megfelelően készült el, a márkától megszokott kiváló minőséget és szolgáltatási színvonalat biztosítva.


A képre kattintva, az nagy méretben jelenik meg!


A Scania magyarországi szervizhálózatát eddig öt saját márkaszerviz és két szerződéses partner alkotta, az új létesítmény a saját szervizek számát gyarapítja.

Nagykanizsa számokban:

- Telek alapterülete: 15.000 m2
- Épület alapterülete: ~1.200 m2
ebből műhely: 890 m2
alkatrészraktár: 125 m2
irodák/szociális helyiségek: 180 m2
- Beruházás értéke: 620 millió Ft
(logsped)
2009.10.13.