Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Scania hibrid teherautója innovációs díjat nyert

A Verkehrsrundschau kereskedelmi magazin a Scania nemrég bevezetett hibrid teherautójának ítélte a német Zöld Innovációs Teherautó 2016 díjat.

A hibrid megoldás lehetővé teszi, hogy a 18 tonnás teherautó akár két kilométeres távon keresztül kizárólag elektromos meghajtással működhessen. Az elektromos műveletek elsősorban olyan helyzetekben használatosak, mint a városi éjszakai szállítmányozás a zajérzékeny környezetben vagy raktárépületeken és parkolókon való keresztül haladás közben, ahol kerülni kell a kipufogógázok kibocsátást. Elektromos hajtás esetén a zajszint 72 dB alatt marad.Ez az elektromos motor 9 literes Scania Euro 6 motorral van kombinálva, melyet 100%-os biodízellel lehet üzemeltetni, úgy mint a FAME vagy a HVO, aminek használatával 92%-kal lehet csökkenteni a széndioxid-kibocsátást.

Ennek a moduláris hajtásláncnak elektromos motorja 130 kW (174 LE) és 1050 Nm nyomatékot szolgáltat, valamint a belső égésű motor és a Scania speciális automatizált váltója között helyezkedik el. Az akkumulátor rendelkezésre álló kapacitása 1,2 kWh, mellyel a jármű üzemeltetése során optimálisan gazdálkodik.
(logsped)

2016.05.19.