Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébScania flottaértékesítés a skandináv régióban

Kapcsolódó oldal:  Scania flottaértékesítés a skandináv régióban

A PostNord a Scaniát választotta beszállító partnerének a levél- és csomagküldemények szállításához szükséges nehéz tehergépjárművek beszerzésére kiírt pályázat alapján Svédországban, Dániában és Norvégiában.

A Scania még ebben az évben összesen 136 darab járművet fog leszállítani, amelyek közül 122 Svédországban teljesít majd szolgálatot.

"A megállapodás a termék- és szolgáltatási portfoliónk elismerésének tekinthető. Egyértelműen megmutatja, hogy a Scania termékválasztékában egyaránt megtalálhatók a rövid-, illetve hosszútávú fuvarozásra alkalmas járművek, amelyek a PostNord minőségre, üzemanyag-fogyasztásra és környezeti hatásra vonatkozó igényeinek is megfelelnek." - mondta Peter Eriksson, a Scania nemzetközi flottaértékesítéséért felelős vezetője.

Scania PostNord gépkocsi


A megrendelt járművek több mint fele P-szériás tehergépkocsi helyi, valamint regionális elosztó fuvarozáshoz, 9 literes 230 lóerős motorral, valamint Scania Opticruise sebességváltó rendszerrel. A hosszútávú fuvarozáshoz a PostNord a Scania G-szériás tehergépkocsijait választotta 13 literes 400 lóerős motorral. Az összes jármű megfelel a jelenleg érvényes, legszigorúbb károsanyag-kibocsátást szabályozó előírásnak, így EEV besorolásúak.
A PostNord 2009-ben jött létre a dán Post Danmark A/S és a svéd Posten AB egyesülésével. A vállalat a skandináv régió egyik legnagyobb logisztikai szolgáltatója, nagyjából 1.600 járműből álló flottával rendelkezik. (logsped)

2012.08.31.