Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Scania együttműködés a Laxa Special Vehicles-el

Kapcsolódó oldal:  Scania együttműködés a Laxa Special Vehicles céggel

A Scania felvásárolta a Laxa Special Vehicles cég részvényeinek 30 százalékát, amely vállalat különleges alkalmazású járművek átépítését végzi.

A vállalat régóta szorosan együttműködik a Scaniával: különleges alkalmazású járművek, mint például túlsúlyos áruk fuvarozására készülő teherautók vagy tűzoltóautók, átépítését végzi.

Scania rövid CrewCab


"Szorosabbra fűzzük kapcsolatunkat egy olyan partnerünkkel, amelynek szakértelme stratégiai fontosságú a különleges alkalmazású járműveink világméretű értékesítésének fellendítéséhez." - mondja Martin Lundstedt, a Scania Franchise and Factory Sales részlegének alelnöke.

A Laxa Special Vehicles jelenleg 75 főt foglalkoztat. Az 1960-as években alapított vállalat fő profilja a kezdetektől fogva fülkék és alvázak átalakítása különleges alkalmazású járművek számára. Tulajdonosa 1999 óta Dan Ekholm ügyvezető igazgató és a cég három másik vezető beosztású tagja.

"A Scania, mint résztulajdonos révén olyan partnerhez jutottunk, amely támogatja az üzletfejlesztésünket és a különleges alkalmazású járművek nemzetközi piacán való jelenlétünk növekedését célzó stratégiai törekvéseinket." - mondja Dan Ekholm.

A Scania már évek óta a vállalat legnagyobb ügyfelének számít. Többek között a Laxa Special Vehicles készíti elő a Scania CrewCab személyzeti fülkéket a Scania södertäljei tehergépkocsi-összeszerelő üzemében történő sorozatgyártásra. (logsped)

2010.07.08.