Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Scania, az Audi és az IHRO közös gázüzemű járművet fejleszt

Annak érdekében, hogy csökkentsék a széndioxidkibocsátás mértékét, a belföldi szállítmányozásban egy gázüzemű Scania nyerges vontató állt szolgálatba a neckersulmi Audi gyárban.

Hogy maximálják a kamion teherbírását és ezzel tovább c sökkentsék a károsanyag-kibocsátást, magasabb rakterű „mega trailer”-t használnak.

Azért, hogy megfeleljenek a német (és EK) előírásoknak, amely 4 méterben maximalizálja a magasságot, egy extra alac sony Sc ania nyerges vontatóra van szükség.

Az Audi azt reméli, hogy ezáltal még alac sonyabb részecske-kibocsátás érhető el a dízelüzemű kamionokhoz képest. „Ezzel jelentős környezeti javulást érhetünk el”- fejtette ki Markus Schmelcher, az Audi Neckarsulm tervezési és anyag ellenőrzési c soport vezetője. „A zajszint is jelentősen c sökken a hagyományos tehergépkoc sikhoz képest. ”Ahhoz, hogy a fuvarozás minősége ugyanazon a szinten maradjon, miközben c sökken a környezetszennyezés, az Audi együttműködik logisztikai partnereivel, a Sc aniával és az IHRO szállítmányozási c éggel. A felek együttesen dolgozták ki a projekttervet, amelynek eredménye a gázmotoros jármű üzemeltetése. „Aktívan keressük az innovatív megoldásokat, nem c sak az általunk gyártott autók kapc sán, hanem minden területen, legyen az akár a Neckarsulm gyártelepünk” – mondta el Markus Schmelcher.
(logsped)

2016.05.05.