Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA Scania 108 tehergépkocsit szállított a HOPI-nak

Kapcsolódó oldal:  A Scania 108 tehergépkocsit szállított a HOPI-nak

Közép-Európa egyik jelentős logisztikai vállalata, a csehországi székhellyel rendelkező HOPI, 108 darab Scania tehergépkocsival frissítette flottáját.

Az új, Streamline járművek specifikációját a "Scania Ecolution" koncepciót figyelembe véve határozták meg, ami az üzemanyag-fogyasztás és az ökológiai lábnyom további csökkentését jelenti.A "Scania Ecolution" csomag segítségével az ügyfelek jelentős költség-megtakarítást és szén-dioxid-kibocsátás csökkentést realizálhatnak, miközben a közúti biztonság javítása terén is lépéseket tesznek. A csomag magában foglalja a szén-dioxid-kibocsátásra optimalizált járműspecifikációkat, a járművezető-képzést, a Scania Flottakezelő rendszerén keresztüli folyamatos és valós idejű visszacsatolást, valamint a karbantartási szerződést. A csomag keretein belül a HOPI járművezetői oktatásokon vesznek majd részt, így biztosítva, hogy az üzemanyag-fogyasztás a lehető legkedvezőbben alakuljon.

A 108 járművet a HOPI cseh, magyar és szlovák leányvállalatainál helyezték forgalomba 2013 végén, illetve egy kisebb részüket 2014-ben. A vontatók mindegyike R-szériás, a legtöbbjük 440 lóerős EEV motorral rendelkezik. 10 járművet azonban már a Scania második generációs Euro 6 motorjával rendeltek, 410 és 450 lóerős kivitelben. A tehergépkocsik mindegyikében megtalálható a jármű sebességét a domborzathoz igazító tempomat, a Scania Active Prediction rendszer."A tíz Euro 6-os járművet elsősorban tesztelési célok miatt rendeltük, ugyanis 2014 második felében további frissítést tervezünk a flottában." - mondta Eduard Šneidar a HOPI szállítási igazgatója. "Meg vagyok róla győződve, hogy a teszteredmények alapján tovább folytatjuk együttműködésünket a Scaniával." (logsped)

2014.01.14.