Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A Qatar Airways Budapesti járatot indít

Kapcsolódó oldal:  A Qatar Airways Budapesti járatot indít

A híres ötcsillagos légitársaság a Qatar Airways 2011. januártól heti négy járatot üzemeltet Budapest és Katar fővárosa, Doha között. Az utasok Budapestről akár egy átszállással juthatnak el számos ázsiai, illetve ausztrál célállomásra.

Budapesti járatot indít a Qatar Airways. A híres ötcsillagos légitársaság 2011. januártól heti négy járatot üzemeltet Budapest és Katar fővárosa, Doha között. Az utasok Budapestről akár egy átszállással juthatnak el számos ázsiai, illetve ausztrál célállomásra.

"A világ harmadik legjobb légitársaságának megszavazott cég repülői először landolnak a régióban. Ez nagy sikert jelent Magyarországnak." – jelentette be Jost Lammers, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója, aki személyesen is elutazott tárgyalni a légitársaság központjába, hogy meggyőzze Akbar Al Bakert, a Qatar Airways vezérigazgatóját a budapesti légikikötő előnyeiről.A Qatar Airways a legnagyobb arab légitársaságok közül elsőként indít járatot Kelet-közép európai régióba. Jövő év január 17-től Budapestről Dohába közvetlenül, egy rövid bukaresti megállóval lehet eljutni, ami tovább javítja a légi kapcsolatot a keleti szomszédjainkkal is.

A Budapest Airport alig egy éve átalakította át a légiközlekedési üzletágát, amelyben kiemelt szerepet kapott a járatfejlesztés. A rangos Qatar Airways megnyerésével a megújult szervezet az eddigi legnagyobb sikerét könyvelhette el. Kam Jandu légiközlekedési igazgató elmondta, hogy a Qatar Airways jelenléte a régióban nemcsak Ferihegynek, de Budapestnek és Magyarországnak is sokat jelent. "Magyarország becsatlakozott a Perzsa-öböl leggyorsabban növekvő hálózatába, ez számunkra is jelentős előrelépés, az utasok pedig innentől sokkal könnyebben és gyorsabban utazhatnak majd Ázsiába és Ausztráliába."

A Qatar Airways 2011. január 17-én egy Airbus A320 típusú repülővel érkezik először Ferihegyre, ezután heti négy közvetlen járat közlekedik a magyar és a katari főváros között. (logsped)

2010.06.24.