LogSped  
  LogSped LOGISZTIKA, SZÁLLÍTMÁNYOZÁS és FUVAROZÁS

FŐOLDAL
   Logisztika
    Logisztika
    Agrárlogisztika
    Inverzlogisztika
    Raktározás
    Anyagmozgatás,
    Csomagolás
    Logisztikai Szolgáltató  
    Központok
    Ipari Parkok
   Spedició, Fuvarozás
    Szállítmányozás  
    Szállítás, Fuvarozás
    Kombinált fuvarozás
    Expressz fuvarozás
    Fuvarbörze
    Fuvarbörze kínálat
    Közúti Érdekképviselet
   eTudakozók
    eFuvarinfo
    eSzolgáltatás
   Térszerkezet
    Régiók
    Kistérségek
    Önkormányzatok
   Kapcsolódó területek
    Ingatlan
    Pályázat
    Biztosítás
    Vám
    GPS
   Közlekedés
    Vasút
    Vasúti járművek
    Közút
    Hajózás
    Repülés
   Információs társadalom
    Információs társadalom
    eÜgyintézés
   Vállalat
    Vállalatirányítás
    Virtuális Vállalat
    PR
    Marketing
    Reklám
    Call Center, CRM
    eKereskedelem
    Kereskedelmi hálózat
    Franchise
    Piacterek
    Állás
    Távmunka
    Oktatás
   Minőségbiztosítás
    Minőségbiztosítás
    ISO 9000
    QS 9000
    ISO 14000
    TQM
    HACCP
    CMM
    TÜV
   EU
    Európai unió
   Egyéb
      Linkgyűjtemény menü
      Rendezvények
      Archívum
      Oldaltérkép

Pályázat

eTarget hirdetés Hirdessen Ön is itt  


Agrárfinanszírozás: SAPARD után AVOP

Az agrárminiszter cáfolta, hogy csökkennek a mezőgazdaság műszaki megújulására fordítható források. Mozgósítható a SAPARD, illetve az uniós csatlakozása után az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) program. A SAPARD-támogatásokra a gazdálkodók április 30-ig pályázhatnak, míg az AVOP-pénzekre március végén jelennek meg a pályázati kiírások. "Folytatódik az előző évben megkezdett műszaki megújítási folyamat az agráriumban és a vidékfejlesztésben" - mondta Németh Imre a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter csütörtökön rendkívüli kormányszóvivői tájékoztatón.

Hozzátette: ezt a folyamatot szolgálja a SAPARD, illetve az ország uniós csatlakozását követően az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP). A miniszter közölte, hogy a SAPARD-támogatásokra a gazdálkodók április 30-ig pályázhatnak, míg az AVOP-pénzekre március végén jelennek meg a pályázati kiírások.

Németh Imre a SAPARD, előcsatlakozási alappal kapcsolatban közölte: az elmaradásokat sikerült ledolgozni, és várhatóan az összes rendelkezésre álló, mintegy 52 milliárd forintos forrást felhasználják majd a gazdák.

A kormánynak sikerült elérnie, hogy Brüsszelben megemelték a SAPARD gépbeszerzés támogatási szintjét 30-ról 40 százalékra, míg az épületfejlesztéseknél a 40 százalékos támogatási szint 50 százalékra növekedett.

A támogatási összegek ugyancsak emelkedtek e területen, a mezőgazdasági beruházások tekintetében 50 millió forintról 150 millió forintra, az élelmiszer-ipari beruházásoknál pedig 100 millió forintról 250 millió forintra.

A SAPARD-támogatások igénybevételére jogosulttá váltak a Termelői Értékesítő Szervezetek (TÉSZ), továbbá a Beszerzői Értékesítő Szervezetek (BÉSZ), valamint a termelői csoportok is. A 25 százaléknál nagyobb állami tulajdoni hányadú társaságok és szervezetek is pályázhatnak a SAPARD-támogatásokra. Németh Imre utalt arra is, hogy a pályázathoz szükséges saját erő hitelből is biztosítható. A miniszter elmondta: eddig csaknem 3.500 pályázat érkezett a SAPARD-támogatások elnyerésére. A pályázatok értéke megközelíti a 170 milliárd forintot. A támogatási igény pedig 80 milliárd forint körül mozog.

Az aláírt szerződések - ebből 742 darab van - támogatási igénye megközelíti a 20 milliárd forintot. A kifizetett pályázatok összege pedig 2,78 milliárd forint. A SAPARD-program lezárultát követően április 30-a után, azaz Magyarország uniós taggá válása után a SAPARD-pályázat helyét az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program veszi át. Ez 2006-ig több, mint 80 milliárd forintos agrár- és vidékfejlesztési többletfinanszírozási forrást jelent az ország számára. Így 2004 és 2006 között összesen csaknem 320 millió euró támogatást tartalmaz az AVOP. A pályázati kiírásokat várhatóan már e hónap végétől közzé teszik.

Az AVOP keretében többek között pályázni lehet a versenyképes alapanyag-termelés fejlesztésére, mezőgazdasági beruházások támogatására, a fiatal agrárvállalkozók tevékenységének segítésére, a szak- és továbbképzés támogatására, a halászat modernizálására, a vidéki térségek fejlesztésére, falufejlesztésre és a mezőgazdasághoz kötődő infrastruktúra fejlesztésére. Idén mintegy 25 milliárd forintos, 2005-ben 36 milliárd forintos, 2006-ban pedig 46 milliárd forintos lehet az AVOP-támogatás. (NSZ)
2004. 03. 11.

  Hírlevél kérés  

LogSped
Tel.: 06/62/314-692, 06/62/449-783
Mobil: 06/30/380-7333
E-mail:logsped@logsped.hu
Copyright © LogSped