Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Orangeways

Kapcsolódó oldal:  Az Orangeways bevétele jelentősen emelkedett

A harmadik negyedév az Orangeways működésének eddigi legjobb három hónapja volt: 90 ezer utas vette igénybe a busztársaság szolgáltatását és a bevétel 365 millió forint volt.

Éves szinten 320 ezer utassal és 1,1 milliárd forint bevétellel számol a cég. Bár a közlekedési miniszter nem adott engedélyt az Orangeways számára belföldi távolsági buszjárat indítására, a társaság aktív a belföldi személyszállításban. Az idei éves árbevételének mintegy harmada már belföldi személyszállításból származik.

A 45 nemzetközi célállomás mellett az Orangeways egyre inkább a belföldi közlekedésre koncentrál. A társaság közbeszerzési eljáráson a legalacsonyabb árral nyerte el a Gemenc Volán területén a helyi- és helyközi járatok üzemeltetésének jogát. A eszközök és a foglalkoztatottak átvétele mellett a fejlesztéssel is törődik: Dombovárott négy új autóbuszt állított be a helyi közlekedésbe.

A társaság indult a BKV által kiírt tenderen, amelyen a fővárosi tömegközlekedési cég üzemeltetésbe adja egyes útvonalait. Az Orangeways részt vesz Baja és Gödöllő városi tömegközlekedésére kiírt pályázatokon is.

Az Orangeways nem tett le arról az október elején bejelentett céljáról, hogy expresszbusz-járatot indítson, az eredeti tervek szerint 5 megyeszékhely és a főváros között. Az Orangeways akkor közölte azt is, hogy 800 millió forintos beruházással tervezi a belföldi járatnyitást.

Kovács Miklós, az Orangeways vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a 2012-es piacnyitásig a táraság terveiben mintegy 1.000-1.500 saját és alvállalkozói buszjárat üzemeltetése szerepel. Ezzel a magyarországi buszállomány mintegy 15 százaléka az Orangeways érdekeltségében lenne. (mfor)
2009.10.14.