LogSped  
  LogSped LOGISZTIKA, SZÁLLÍTMÁNYOZÁS és FUVAROZÁS

FŐOLDAL
   Logisztika
    Logisztika
    Agrárlogisztika
    Inverzlogisztika
    Raktározás
    Anyagmozgatás,
    Csomagolás
    Logisztikai Szolgáltató  
    Központok
    Ipari Parkok
   Spedició, Fuvarozás
    Szállítmányozás  
    Szállítás, Fuvarozás
    Kombinált fuvarozás
    Expressz fuvarozás
    Fuvarbörze
    Fuvarbörze kínálat
    Közúti Érdekképviselet
   eTudakozók
    eFuvarinfo
    eSzolgáltatás
   Térszerkezet
    Régiók
    Kistérségek
    Önkormányzatok
   Kapcsolódó területek
    Ingatlan
    Pályázat
    Biztosítás
    Vám
    GPS
   Közlekedés
    Vasút
    Vasúti járművek
    Közút
    Hajózás
    Repülés
   Információs társadalom
    Információs társadalom
    eÜgyintézés
   Vállalat
    Vállalatirányítás
    Virtuális Vállalat
    PR
    Marketing
    Reklám
    Call Center, CRM
    eKereskedelem
    Kereskedelmi hálózat
    Franchise
    Piacterek
    Állás
    Távmunka
    Oktatás
   Minőségbiztosítás
    Minőségbiztosítás
    ISO 9000
    QS 9000
    ISO 14000
    TQM
    HACCP
    CMM
    TÜV
   EU
    Európai unió
   Egyéb
      Linkgyűjtemény menü
      Rendezvények
      Archívum
      Oldaltérkép
   Blog
      LogSped Blog

Növelte nyereségét a Scania

eTarget hirdetés Hirdessen Ön is itt  
Kapcsolódó oldal   Scania ->>>

Növelte üzemi nyereségét a Scania

Ismét sikeres félévet zárt a svéd Scania

Scania


A Scania nyeresége - elsősorban a járművek és a szervizszolgáltatások iránt növekvő igénynek és a magasabb áraknak köszönhetően - új rekordot döntött 2008 első félévében. Bevétele 30%-kal, 7635 millió svéd koronára, míg üzemi nyereséghányada 16,6%-ra nőtt.

A szervizszolgáltatások iránti egyre nagyobb igény a bevételek 10%-os növekedésében öltött testet. A Scania európai tengely- és sebességváltó-gyártásának átszervezése a tervek szerint halad: a váltó-gyártást a svédországi Sibbhultban hamarosan befejezik és minden ipari tevékenységet a Södertalje-i központba helyeznek át. A P-, G és R sorozatok idén év eleji latin-amerikai bemutatásával a Scania az egész világra kiterjedően egységesítette termékskáláját. Az ebből származó rugalmasság révén a közel száz piacon jelenlevő Scania jobban tud reagálni a kereslet változásaira. A svéd vállalat az idei év végéig kilencvenezerre, a jövő év hasonló időszakára pedig várhatóan százezerre fogja növelni járműgyártó-kapacitását. A hosszú távú kilátások kedvezők a cég számára, de a különböző európai piacok helyzetének alakulása 2009-re vonatkozóan nehezen megjósolható, a 2008-as nyereség viszont várhatóan meg fogja haladni a tavalyit.

Nehéz-tehergépjárművek

Összehasonlítva az első félévet az előző év hasonló időszakával, a Scania nehéz-tehergépjárművei iránti kereslet némileg mérséklődött. A szállítási idők csökkentek, de még mindig hosszabbak a normálisnál. A magas olajáraknak, a bizonytalan gazdasági helyzetnek és a még mindig túl hosszú szállítási időknek köszönhetően az európai vásárlók óvatosabbak lettek.

A Scania a második negyedévben 2%-kal, az év első hat hónapjában pedig összesen 6%-kal több, 36 114 teherautót szállított le, míg június végéig 33 348 nehéz-tehergépjárműre vett fel rendelést, ami 27%-kal kevesebb az előző év ugyanezen időszakához képest. A második negyedév 15 217 megrendelt járműve 25%-os csökkenést jelent.

Az első félévben a nettó értékesítés 15%-kal, 29 339 millió svéd koronára, míg a második negyedévben 11%-kal, 15 219 millió svéd koronára nőtt. A kiváló eredmények a magasabb áraknak, a több legyártott járműnek és a jobb termékkínálatnak köszönhetők. A gyáregységek csúcskapacitáson is zökkenőmentesen üzemelnek.

Buszok

A Scania 3460 távolsági- és turistabuszt szállított le a vizsgált időszakban. A legtöbb európai piacon növekedés volt megfigyelhető, emellett a rendelések 5%-kal, 3907 darabra estek vissza.

Szerviz

A Scania szervizszolgáltatásai iránti igény az idei év első félévében is erős maradt. Az innen származó bevétel 10%-kal, 8065 millió svéd koronára emelkedett, ami a növekvő teherautó-értékesítés és a magasabb árak eredménye. A Scania a szervizműhelyek hatékonyságának és kapacitásának fokozásával igyekszik kielégíteni az olyan gyorsan fejlődő piacokon tapasztalható kereslet-emelkedést, mint amilyen Oroszország is. A szervizhálózat bővítése céljából évente körülbelül 1 milliárd svéd koronát költ beruházásra a cég. Alkalmazottak és részvények A Scania 1552 fővel növelte alkalmazottainak számát, így 2008. júniusában már 35 892-en dolgoztak a vállalatnál.

A 2008. márciusi megállapodás alapján a Volkswagen az Investor és Wallenberg alapítványoktól idén júliusban 134 711 900 A-kategóriás Scania részvényt vásárolt, ami 30,62%-os szavazati arányt jelent. A korábban megszerzettekkel együtt a Volkswagen 68,60%-os szavazati arányt birtokol, tőkerészesedése pedig 37,73%-os. Az ügyletet a trösztellenes hatóságok jóváhagyták. (logsped)
2008.08.06.
  Hírlevél kérés  

LogSped
Tel.: 06/62/314-692, 06/62/449-783
Mobil: 06/30/380-7333
E-mail:logsped@logsped.hu
Copyright © LogSped