Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A NABI újabb megrendelést kapott az USA-ból

Kapcsolódó oldal:  A NABI újabb megrendelést kapott az USA-ból

50 darab új autóbusz, 40 illetve 60 lábas BRT kocsik gyártását és leszállítását rendelte meg a NABI-tól az amerikai Broward County közlekedési vállalata.

Az új autóbuszok környezetbarát dízel-hibrid hajtáslánccal lesznek felszerelve, és a gyártó olyan modern kényelmi megoldásokkal is ellátja a járműveket, mint például az elektromos hűtésrendszer, a vezeték nélküli internet-hozzáférés, vagy a hordozható számítógépek töltésére alkalmas állomások.

"A Broward-i flottában jelenleg is közlekedő NABI autóbuszok megbízható és hatékony tömegközlekedési eszközöknek bizonyultak, ezért nagyon örülünk az újabb megrendelésnek. Az LFW és BRT típusok kitűnően teljesítenek, a BRT járművek népszerűsége folyamatosan és gyorsan nő, többek között egyedi, stílusos megjelenésüknek köszönhetően.

Emellett a NABI igyekszik számos olyan új eszközt beépíteni járműveibe, melyek jól szolgálják az ingázók kényelmét és hatékony időtöltését. " - mondta el Baranyai Ferenc, a NABI Gyártó és Kereskedelmi Kft ügyvezetője a TőzsdeFórumnak.

NABI BRT (Bus Rapid Transport) típuscsalád a Los Angeles-i Bus Rapid Transport rendszer után kapta a nevét, amelyben elsőként szolgálatba álltak. A család szóló és csuklós tagjaitól azt várták, hogy sok autóst csábítanak a tömegközlekedés kipróbálására, így segítve a közlekedési gondok megoldását a városban.

Az autóbusz dízel és gázüzemű (CNG, LNG) motorokkal, valamint hibrid hajtással is készül. A jellegzetesen merész formatervű, rendkívül biztonságos BRT buszok komoly vetélytársai lehetnek a kötött pályás elővárosi és városi tömegközlekedésnek is, mert olcsón tudnak kiváló szolgáltatást nyújtani a városlakóknak. (TF)

2011.08.26.