Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A miniszterelnök segítségét kérik a fuvarozók

Levélben kérte a miniszterelnököt a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary), hogy képviselje ügyüket a visegrádi négyek és Franciaország szeptemberi tárgyalásain és vegye figyelembe a fuvarozók tiltakozását az őket hátrányosan érintő uniós jogszabályok ellen.

Március óta tiltakoznak magyar kezdeményezésre, a kelet-európai fuvarozók az őket hátrányosan érintő uniós jogszabályok ellen. A NiT Hungary most levéllel fordult a magyar miniszterelnökhöz, aki a szeptemberi V4-Franciaország csúcstalálkozón tárgyal majd Emmanuel Macron-nal a fuvarozókat is érintő jogszabályokról. A francia miniszterelnök korábban azt ígérte, figyelembe veszi majd a Franciaországban dolgozók bérének méltányos szabályozását.


Fotó: NiT Hungary


Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára Orbán Viktorhoz címzett levelében felhívta a figyelmet a több ezer fuvarozó magánvállalkozót érintő tiltakozó aláírásgyűjtésére, amelyet néhány hete Violeta Bulc, az Európai Bizottság közlekedésért felelős biztosa előtt is prezentáltak. Emellett arra kérte a miniszterelnököt: vegye figyelembe, hogy bizonyos uniós tagországok, piac visszaszerzési szándékkal hozott szabályai teljesíthetetlenek a magyar kamionosok számára, és kétségessé teszik a magyar fuvarozó vállalkozások sorsát. Az ún. erős uniós országok célja vélhetően a saját fuvarpiacuk erősítése, és a kelet-európai versenytársak kiszorítása.

Bár a francia miniszterelnök majd csak szeptemberben érkezik Budapestre, a tárgyalás menetrendjét már augusztus folyamán egyeztetik a felek. Sikeres megállapodás esetén a szeptemberi csúcstalálkozó eredményét októberben közösen tárják majd a többi uniós tagország elé.
(logsped)

2017.07.26.