Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Megállapodás a MÁV-TRAKCIÓ és a Rail Cargo Hungaria között

Kapcsolódó oldal:  Megállapodás a MÁV-TRAKCIÓ és a Rail Cargo Hungaria között

A Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) 2016-ig szóló keretszerződést írt alá a MÁV-TRAKCIÓ Zrt.-vel, vontatási szolgáltatások igénybevételéről. A mindkét vasúttársaság gazdálkodása szempontjából nagy jelentőségű okmányt az RCH részéről Kovács Imre CEO, az Igazgatóság elnöke, Arnold Schiefer, CFO, az Igazgatóság tagja, a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. képviseletében pedig Rácz Imre vezérigazgató látta el kézjegyével.

A szerződés megkötésére a MÁV Zrt. és az RCH tulajdonosa, az ÖBB AG közötti szakmai és gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzéséről december 2-án aláírt hosszú távú stratégiai megállapodás ünnepélyes aláírását követő rövid időn belül került sor, megerősítve a két szomszédos ország állami vasúttársaságainak szándékát az előnyök kölcsönös kiaknázásra.

A szerződésben az RCH vállalja, hogy 2016-ig összes vontatási igényének jelentős részét a MÁV-TRAKCIÓ Zrt.-től rendeli meg. A felek évente előzetesen egyeztetni fogják az éves vontatási volumeneket, közös szoftvert használnak a teljesítés mérésére, és több más tekintetben is együttműködnek például a forgalmi csúcsok és terhelések optimális kezelése terén. A felek a vontatási szolgáltatások díját a piaci viszonyok, illetve egymás üzleti érdekeinek kölcsönös figyelembe vételével határozták meg.

A most megkötött keretszerződés a december elején aláírt, ÖBB és a MÁV stratégiai együttműködésének első eredménye. A két ország nemzeti vasútvállalatainak vezetői további megállapodásokat készítenek elő annak érdekében, hogy az európai vasútpiaci verseny körülményei között hosszú távra biztosíthassák mindkét társaság gazdaságos szolgáltatásait a minőségi színvonal emelése mellett.

Kovács Imre CEO, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke elmondta: nagy eredménynek tekinti, hogy az eddig is kiváló együttműködés most tovább javul és tervezhetőbbé válik. A 2016-ig szóló megállapodás a Rail Cargo Hungaria számára az eddigieknél is hatékonyabb megoldást nyújt tehervonatai vontatási szükségleteinek kielégítésére.

Arnold Schiefer CFO, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának tagja hozzátette: a Rail Cargo Austria Csoport számára kiemelten fontos, hogy megerősítse pozícióját Közép- és Délkelet-Európában. Ez a megállapodás még közelebb visz a tervek megvalósításához, és egyben hozzájárul a vasúttársaságok piaci szerepének megerősítéséhez többek között a működési hatékonyság javítása által. Rácz Imre, a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. vezérigazgató elmondta: a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. vontatójármű és mozdonyvezető kapacitásával áll a Rail Cargo Hungaria Zrt. rendelkezésére az egész ország területén, sőt azon túl is. Ez kölcsönös előnyöket nyújtó megállapodás, amely mindkét vasúttársaság számára stabil, kiszámítható gazdálkodási feltételeket nyújt a következő öt évre. (logsped)

2011.12.14.