Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Még hetekig zárva tarthat a Déli pályaudvar

A MÁV arról tájékoztatott, hogy a hét második felében kezdődhet meg a pályaudvar bejáratánál levő alagút helyreállítása. (Kossuth Rádió)

Már több mint két hete zárva tart a Déli pályaudvar, a vonatok ezért csak a Kelenföldi pályaudvarig járnak, illetve onnan indulnak.

A munkával megbízott cég előreláthatólag a hét második felében kezdi a helyreállítást a pályaudvar előtti alagútnál, mondta el a Krónikának Lőcsei Virág, a vasúttársaság szóvivője. Hozzátette: attól kezdve, hogy a munkaterületet átadták a kivitelező cégnek - amennyiben az időjárás is engedi - körülbelül három héten át kell dolgozni a pályaudvaron.

Addig a korábban is forgalmas Kelenföldi pályaudvaron nagyobb utasforgalomra kell számítani, de a BKV-járatokkal nem okoz problémát kijutni a pályaudvarra, nyilatkozta Somodi László, a Budapesti Közlekedési Központ Közlekedésszervezési és Fejlesztési vezérigazgató-helyettese a Kossuth Rádiónak. Hozzátette: a metróvonal, illetve a villamos- és buszjáratok teljes mértékben le tudják bonyolítani az utasforgalmat.

A déli és a Kelenföldi pályaudvar közötti alagút támfala január végén csúszott meg, ezért szünetel ezen a szakaszon a vonatközlekedés.
(logsped)

2015.02.16.