Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMÁV START 30 napos dolgozói vasúti bérletet

Kapcsolódó oldal:  A MÁV bevezette a 30 napos vasúti bérletet

A MÁV START Zrt. 30 napos dolgozói vasúti bérletet vezetett be február elsején

a dolgozói és tanulói havi bérlet továbbra is megmarad, de a 30 napos bérlet bevezetésével új lehetőséget teremtenek az utazók számára. Az új bérlettel nagyobb mozgásteret adnak az utasoknak, hiszen maguk dönthetik el, hogy mikortól kívánják igénybe venni 30 napra szóló érvényes bérletüket.

A MÁV START tájékoztatása szerint a 30 napos bérlet bevezetése két ütemben történik. Az első ütemben február 1-29. között a dolgozói 30 napos vasúti bérlet megvásárlásakor 25 százalék kedvezményt adnak, de a jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy a munkáltató elszámolja.

A második ütemben - a dolgozói 30 napos bérlet kedvező fogadtatása esetén - 2008. március 1-jétől a 30 napos bérletet is a hatósági áras kategóriába kívánják soroltatni, így a munkáltató számára lehetővé válik a költségtérítés elszámolása, továbbá tervezik 30 napos tanulói bérlet meghirdetését is.

A 30 napos bérlet minden esetben az első érvényességi napot követő 29. nap 24.00 órájáig érvényes. Az érvényességi idő minden esetben igazodik a naptári hónapok hosszához. A 30 napos bérlet február 1-jétől elővételben is megváltható, az érvényesség első napját azonban meg kell határozni.
(logsped

További információk:2008.02.04.