Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

MÁV ünnepi menetrend 2009 szilveszteri és 2010 év eleji

Kapcsolódó oldal:  MÁV ünnepi menetrend 2009 szilveszteri és 2010 év eleji

December 31-én csütörtökön pénteki
Január 1-jén pénteken szombati
Január 2-án szombaton ünnepnapi menetrend lesz érvényben.
Január 3-tól a megszokott menetrend alapján közlekednek a személyszállító vonatok


Január 3-tól a megszokott menetrend alapján közlekednek a személyszállító vonatok.

Az ünnepek ideje alatt a várható utasforgalmi igényekhez alkalmazkodik a MÁV-START Zrt. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a forgalmasabb időszakokban a legnagyobb utasforgalmú vonalakon - az igényekhez és lehetőségekhez igazítva – a szerelvények megerősítve (több kocsival) közlekednek a kényelmesebb utazás érdekében. Azonban az év végi vasúti forgalomban- az elmúlt évekhez hasonlóan-egyes időszakokban (például két ünnep között) a csökkenő utazási igényeknek megfelelően nem közlekednek egyes vonatok.

Ezekről a szerelvényekről a 2009/2010. évi közforgalmú menetrendkönyv fejlécében található 30-36 -ig számozású jelzés tájékoztat, illetve az elektronikus menetrendi kereső is jelzi, ha az adott vonat nem közlekedik.

A személyszállító vasúttársaság az eddigi tapasztalatok alapján javasolja utasainak a menetjegyek elővételi megváltását, vagy az internetes jegyértékesítés igénybevételét a kényelmesebb menetjegyváltás érdekében. Az ünnepi menetrendről indulás előtt tájékozódhatnak a a vasúttársaság telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon. (logsped)

2009.12.30.