Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A MÁV újbóli egyesítése beváltotta a hozzáfűzött reményeket

A korábban széttagolt MÁV újbóli egyesítése beváltotta a hozzáfűzött reményeket, ütőképesebb, hatékonyabb vállalatcsoportként látja el a közszolgáltatástemelkedésében - hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pénteken a 65. Vasutasnap tisztavató ünnepségén, Budapesten. (MTI)

Hozzátette: a MÁV adósságállománya jelentősen csökkent, a vasútfejlesztésbe fektetett adóforintok jobban hasznosulnak, az utasok jobb szolgáltatást kapnak a korábbinál. 2010 óta több mint 350 kilométer vasútvonalat korszerűsítettek, a felújítást 2018-ig további 400 kilométerrel folytatják, folyamatosan forgalomba áll a 2013-ban megrendelt 42 elővárosi és regionális villamos motorvonat, a kormány döntése alapján az új uniós fejlesztési ciklusban több mint 155 milliárd forint értékben további motorvonat-beszerzéséket indítanak - sorolta a miniszter.


Kép: Kojnok Jenő


Seszták Miklós kiemelte, hogy 2014-2020 között az európai uniós költségvetési időszakban a közlekedésfejlesztési források fő kedvezményezettje a vasút lesz, 2020-ig a kötött pályás fejlesztésekre mintegy 1000 milliárd forint jut majd. Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója köszöntötte a felavatott vasutas tiszteket, és úgy fogalmazott, hogy a magyar vasútnak van jövője, a közösségi közlekedésben elnyerheti méltó helyét, és visszaszerezheti társadalmi megbecsülését.

A 65. Vasutasnapon a Baross Gábor Oktatási Központban végzett, 80 vasutas tisztet avattak fel. Az tisztavató ünnepségen négy Miniszteri Elismerő Oklevelet és négy Közlekedésért Érdemérmet adtak át a vasúttársaságok munkatársainak.
(logsped)

2015.07.10.