LogSped  
  LogSped LOGISZTIKA, SZÁLLÍTMÁNYOZÁS és FUVAROZÁS

FŐOLDAL
   Logisztika
    Logisztika
    Agrárlogisztika
    Inverzlogisztika
    Raktározás
    Anyagmozgatás,
    Csomagolás
    Logisztikai Szolgáltató  
    Központok
    Ipari Parkok
   Spedició, Fuvarozás
    Szállítmányozás  
    Szállítás, Fuvarozás
    Kombinált fuvarozás
    Expressz fuvarozás
    Fuvarbörze
    Fuvarbörze kínálat
    Közúti Érdekképviselet
   eTudakozók
    eFuvarinfo
    eSzolgáltatás
   Térszerkezet
    Régiók
    Kistérségek
    Önkormányzatok
   Kapcsolódó területek
    Ingatlan
    Pályázat
    Biztosítás
    Vám
    GPS
   Közlekedés
    Vasút
    Vasúti járművek
    Közút
    Hajózás
    Repülés
   Információs társadalom
    Információs társadalom
    eÜgyintézés
   Vállalat
    Vállalatirányítás
    Virtuális Vállalat
    PR
    Marketing
    Reklám
    Call Center, CRM
    eKereskedelem
    Kereskedelmi hálózat
    Franchise
    Piacterek
    Állás
    Távmunka
    Oktatás
   Minőségbiztosítás
    Minőségbiztosítás
    ISO 9000
    QS 9000
    ISO 14000
    TQM
    HACCP
    CMM
    TÜV
   EU
    Európai unió
   Egyéb
      Linkgyűjtemény menü
      Rendezvények
      Archívum
      Oldaltérkép

Matrica eladás

Több matrica fogyott 2007. első félévében

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. első féléves értékesítési mutatóiból kiderül, hogy az előző év hasonló időszakához képest az eladott matricák darabszáma jelentős mértékben növekedett.

Az idei esztendő értékesítési tapasztalatai alapján elmondható, hogy továbbra is jelentős mértékben növekszik az eladott matricák darabszáma. Az év első félévében 2006 hasonló időszakához képest összességében mintegy 25%-kal több úthasználati jogosultságot vásároltak az autósok, ami 34%-os nettó bevételnövekedést eredményezett. Ez a 2006-os megközelítőleg 19,65 milliárd forinttal szemben 2007-ben több mint 26,3 milliárdos összeget jelent.

A január - június havi kimutatásokból kiderül, hogy valamennyi díjkategóriában jelentős forgalomnövekedés mutatkozik. Kiugró növekedést produkált a főutak díjasításáról szóló rendelet április 1-i bevezetésének köszönhetően a D4-es kategória havi matricája, amelynek eladása 164 %-kal emelkedett. Rendkívül népszerű a nehéz-tehergépjárművek számára 2006-ban bevezetett D4 1 napos, valamint a már régebb óta kapható heti matrica, hiszen mindkét kategória esetében jelentős, több mint 40%-os növekedés mutatható ki. A felsoroltakon kívül külön figyelmet érdemel az éves matricát vásárlók összesített számának 12%-os gyarapodása.

Az értékesítési darabszámok növekvő tendenciája mögött az autópályák forgalmának - évről évre tapasztalható 8-10%-os, úgynevezett motorizációs bővülése miatti - emelkedésén kívül a gyorsforgalmi úthálózat bővülése, valamint a főutak díjasítása áll. Külön kiemelendő ebből a szempontból, hogy a tavalyi, mintegy 20%-os hálózatbővülés mellett áprilistól a D2 és D3 díjkategóriába tartozó járművekre is érvényes az 1 napos matrica, melyet korábban csak a D4 kategóriába tartozó 12 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsikra vásárolhattak meg a járművezetők. További keresletnövelő tényező, az M6-os autópálya tavaly átadott mintegy 65 kilométere, amely nemcsak új pályaszakaszként lépett a rendszerbe, hanem egyben új irányban tette lehetővé az autópályán való közlekedést.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az autópálya-matricák értékesítését és ellenőrzését 2006. január 1-je óta a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) megbízása alapján végzi. A matricabevételek a KKK által üzemeltetett Útpénztár költségvetésének bevételi oldalát erősítik, így azokat a közúthálózat üzemeltetésére és fenntartására fordítják. (logsped)
2007.08.02.

Hirdessen Ön is itt eTarget linkek létrehozása  
  Hírlevél kérés  

LogSped
Tel.: 06/62/314-692, 06/62/449-783
Mobil: 06/30/380-7333
E-mail:logsped@logsped.hu
Copyright © LogSped