Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA magyar S-Bahn Kelenföldről Kispestre jár

Kapcsolódó oldal:  A magyar S-Bahn Kelenföldről Kispestre jár

Ha próbaképpen is, s csak egyetlen vonalon, de megvalósul a sokak által javasolt, Budapesten belüli vasúti személyszállítás - írja a Magyar Nemzet.

A lap szombati száma szerint már a téli menetrendben az szerepel, hogy óránként közlekednek majd Kőbánya-Kispest és Székesfehérvár között a személyvonatok.

Ez lesz az első alkalom, hogy egy dunántúli ingavonatnak nem a Déli pályaudvar és nem is valamelyik másik nagy pályaudvar, hanem a pesti oldal fontos csomópontja lesz a végállomása.

A vonatok a székesfehérvári indulás után Gárdonyban, Velencén, Kápolnásnyéken, Baracskán, Martonvásáron, Tárnokon, Érd-felsőn, Budatétényben, Kelenföldön és a Ferencvárosban állnának meg.

Ezzel megvalósul a sokat emlegetett S-Bahn koncepció. Vagyis az, hogy az utasok Budapesten belül vasúttal utazhatnak olyan városrészek között, amelyek nem egy vonal mentén helyezkednek el.

A most tervezett járattal az utas Kelenföldről (ami jövőre a 4-es metró végállomása lesz) eljuthat Kőbánya-Kispestre, a 3-as metró végállomására - olvasható a lapban (logsped)

2013.08.10.