Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A magyar csapat volt a legeredményesebb a szegedi Vk-n

A Világkupa csattanója: két arany- és egy bronzérem a Maty-éren bemutatkozó 6×500 méteres váltóversenyeken. Kopasz Bálint újabb sikerével Balla Virághoz hasonlóan kétszeres aranyérmes lett. A magyar csapat 7 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzéremmel zárta ezt a hétvégét, és megnyerte az éremtáblázatot.

Új versenyszám mutatkozott be a Maty-éren – természetesen magyar sikerrel!

A délutáni programban rendezték meg a 6×500 méteres vegyes váltót, amelyben a kenusoknál Lakatos Zsanett és Kiss Tamás kettőse szerezte meg az aranyérmet. A magyar duó szinte az elejétől kezdve uralta a versenyt."Próbáltam betartani azt a taktikát, amit Tomi kért tőlem, azt mondta, hogy az első kör nagyon sokat számít – mondta Lakatos Zsanett, aki így a Világkupa-program végén jó levezetésnek gondolta ezt a váltót, aztán rájütt: azért mégsem olyan "vidám" ez a három egymást követő 500 méter.

Kiss Tamás, amikor megtudta a lebonyolítási rendet legszívesebben visszakozott volna, de nem bánta meg, hogy rajthoz állt, hiszen zárásként egy aranyérem került a nyakába.

"A második ötszázat megnyomtam, ott próbáltuk meg eldönteni a versenyt. Olyan előnyt szereztem ezen a részen, ami kitartott a végéig. Bízom benne, hogy a nézőknek is látványos volt kintről ez a váltó, és élvezték, amit láttak” – mondta Kiss Tamás a versenyt követően.

Élvezetes volt a kajakosok váltója is, főként Takács Tamara és Kopasz Bálint produkciója. Fiataljaink tökéletes versenyzéssel utasították maguk mögé a dánokat, valamint a másik magyar egységet, Lucz Dórát és Németh Viktor Mátét. Kopasz Bálint ezzel a sikerrel "egyenlített" is, hiszen Balla Virághoz hasonlóan ő is két aranyéremmel zárta ezt a hétvégét.

“Csapatmunka volt, az első ötszázon egyszerre érkeztem Lucz Dórival, Bálint itt szerezte meg az előnyünket és azt tartottuk is végig – mondta Takács Tamara, aki ezen a Világkupán 12 darab 500 métert tudott le.

“A taktikánk az első körben az volt, hogy előnyt kovácsoljunk, én körülbelül 95 százalékot adtam ki magamból, mert tartalékoltam a további körökre. Most is jó formában voltam, azért is tudtam otthagyni Poulsent” – mondta a versenyt követően Kopasz Bálint, aki a két arany után két nap pihenőt is kap edzőjétől.
(logsped)

2017.05.28.