Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébAz M3-as autópálya Nyíregyháza és Vaja közötti szakaszát átadták

Kapcsolódó oldal:  Az M3-as autópálya Nyíregyháza és Vaja közötti szakaszát átadták

Átadták az M3 autópálya Nyíregyháza és Vaja közötti új szakaszát, amely a 403. sz. főúttól a 49. sz. főútig tart. A legújabb hazai autópálya szakasz díjköteles, az út üzemeltetését az Állami Autópálya Kezelő Zrt. végzi.

Az új, 2x2 sávos gyorsforgalmi útszakasz 33 km hosszú. A szakaszon a végcsomópontokon kívül egy csomópont létesült, a 254. km szelvényben az Ófehértói csomópont, ahonnan Nyírbátor felé (4105. jelű út) lehet eljutni.

Itt épül az Ófehértói Autópálya Mérnökség is, amely várhatóan április végén készül el, ezért az új szakasz kezdeti üzemeltetését a Hajdúnánási Autópálya Mérnökségről látja el társaságunk.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét a 233-234,2 km szelvények közötti szakaszra, ahol a forgalomtechnikai elemek hiánya miatt az autópálya forgalma a gyűjtő elosztó pályákon halad a mellékelt ábra alapján:

M3 autópálya Nyíregyháza és Vaja közötti új szakasza


Az új pályarészen egy egyszerű pihenőhely (Kántorjánosi) található a 263,5 km szelvényben. Üzemanyagtöltő állomással kombinált komplex pihenőhely kiépítésére a későbbiekben kerül majd sor.

Az érvényben lévő díjrendeletnek megfelelően az M3-as autópálya új szakasza minden jármű számára csak díjfizetés ellenében vehető igénybe. (logsped)

2013.01.20.