Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Laurastar üzemcsarnokot épít a kapuvári ipari parkban

Egymillió euró értékű beruházást hajt végre Kapuváron a svájci központú Laurastar. (MTI)

Az elektronikai gépeket, elsősorban prémium kategóriás vasalókat gyártó és forgalmazó cégcsoport 2500 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot épít a kapuvári ipari parkban.

Tóth Tihamér a Laurastar Services Kft. ügyvezető igazgatója felidézte: a cégcsoport tíz éve települt Kapuvárra, és 2011-től alakított ki szervizközpontot a helyi ipari parkban, egy bérelt csarnokban. Eleinte csak a csúcsminőségű vasalórendszerek javításával foglalkoztak, időközben aztán bővült a tevékenységük: 2009-től kezelik például a központi alkatrészbázist, így ma már 40 országot látnak el innen cserealkatrészekkel.

Elmondta, hogy legnagyobb megrendelőik közé tartozik Oroszország, Ausztrália, Amerika. De a kapuvári központba kerülnek az úgynevezett refurbished termékek is, ezeket a rövid időn belül meghibásodott vagy szállítási sérült árukat felújítják, a gyártósorival megegyező minőséget elérve.

Tizenegy országból kapnak így gépeket - tette hozzá.

A Rábaközben éves szinten 40 ezer javítást, és 7-8 ezer felújítást végeznek el - sorolta a cégcsoport tulajdonában lévő Laurastar Services Kft. ügyvezető igazgatója.

A családi vállalkozásként 1980-ban alapított anyacégnek hosszú távú tervei vannak a kapuvári szervizzel, ezért is döntöttek úgy, hogy földet vásárolnak az ipari parkban, amiről januárban alá is írták az adásvételi szerződést a kapuvári önkormányzattal.

Tóth Tihamér kifejtette: egy kéthektáros területről van szó, aminek egyelőre csak az egynegyedét használják ki. Építenek ide egy könnyűszerkezetes csarnokot, terveik szerint a munkálatok áprilisban indulnak és őszre fejeződnek be.

Tájékoztatása szerint a Laurastar Services Kft.-nek jelenleg 47 alkalmazottja van. Az új csarnok felszerelése után azonban 10-15 százalékkal bővítik a dolgozói létszámot. Kialakítanak egy minőségbiztosítási részleget, és részben ehhez kapcsolódóan később létrehoznak egy fejlesztői csoportot, amely az anyacég munkáját támogatja majd. A cél az, hogy a fejlesztési feladatok jelentős része Kapuvárra kerüljön. Egyúttal azt is tervezik, hogy a Laurastar szakképzési bázisát ugyancsak a Rábaközbe telepítik - közölte az ügyvezető.

A kapuvári szervizközpont nettó árbevétele 2014-ben több mint 209 millió forint volt, míg tavaly már 235 milliót értek el. Ezek az összegek kizárólag a szolgáltatások díjaiból származnak - emelte ki Tóth Tihamér. A svájci központú Laurastar cégcsoportnak Magyarországon kívül Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Hollandiában működik leányvállalata.
(logsped)

További információk:2016.02.21.