Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébLágymányosi öbölnél, és a Kopaszi gáton új lakó-, üzleti és szabadidős városrész épűl

Kapcsolódó oldal:  Lágymányosi öbölnél, és a Kopaszi gáton új lakó-, üzleti és szabadidős városrész épűl

A Lágymányosi öböl környéke és a Kopaszi gát területe egy portugál beruházó csoport (Mota-Engil, Finibanco, Estia) révén születik újjá, csatlakozva Újbuda üzleti negyedéhez.

Lágymányosi öböl


Jelenleg az első ütem befejező kivitelezési munkái zajlanak, ennek során vendéglátó-, szabadidős, sport- és rekreációs épületek lesznek kialakítva összesen 20 hektáron. A fejlesztés későbbi ütemében megközelítőleg 200 000 m2 bérelhető iroda, mintegy 2000-2500 db lakás és 350 szobás szálloda kerül megépítésre. A beruházás eddig elkészült részének összköltsége meghaladja az 5 milliárd forintot, az iroda fejlesztés teljes költsége pedig 110-130 milliárd forintra tehető - tudtuk meg Szörcsök Gabriella értékesítési igazgatótól.

Kopaszi gát


A beruházó csoport egyik tagja, Portugália legnagyobb építőipari vállalata, a Mota-Engil, mely magyarországi leányvállalata út- és hídépítésről ismert társaság egyéb, infrastrukturális beruházásokkal is foglalkozik Budapesten és az ország egész területén. A Mota-Engil SGPS dinamikus fejlődése eredményeként 2007-ben 1,4 milliárd euró forgalmat bonyolított.

A bérbeadással megbízott két nemzetközi ingatlanügynökség, a Colliers International és az Eston International, kizárólagosan és együttesen dolgoznak a beruházás kereskedelmi feladatain, valamint hivatalos tanácsadói a projektnek.

"Az első ütem iroda-, lakó-, sport illetve wellness beruházásokkal indul (amelyben fedett uszoda, wellness és spa központ, is épülne). A megújuló gáton, a sétányok mellett hangulatos éttermek, kávézók, klubok, kulturális, művészeti célú épületek kínálnak majd rekreációs és szórakozási lehetőségeket, miközben az öbölben plázs, sportpályák, a vízfelületen vízi színpad, éttermek, jachtkikötő és a két partot összekötő gyalogos híd teszi majd pezsgővé az itt élők és a kerület mindennapjait - emelte ki Pintér Dániel, az Eston International Zrt. Iroda Divíziójának vezetője.

"A fejlesztés második és harmadik üteme, illetve 25 hektáros területe már egy forgalmasabb, a városrész déli gerincének útvonala mellett terül el, ahol oktatási és iroda-, hotel-, lakó-, és kiskereskedelmi célú ingatlanok helyezkednek majd el a XI. kerület Budafoki út - Hauszmann Alajos - Dombóvári út és a Duna által határolt területén. A BKV hajójáratának tervezett végállomása, valamint a későbbiekben megvalósuló jachtkikötő is segíti a jövőben az amúgy is frekventált helyen található épületek megközelíthetőségét. Nem utolsó sorban pedig itt kap helyet a vízirendőrség is, amely biztonsági szempontból tovább emeli majd az ingatlanok értékét - tudtuk meg Hamish Williamstől, a Colliers International iroda illetve hotel divíziójának igazgatójától.
(logsped)

További információk:

Colliers International  
Eston International Zrt.  
Mota-Engil  


2008.10.13.