Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Közlekedési infrastruktúrafejlesztés Szolnokon

Két- és félmilliárd forintot meghaladó összegű közlekedési infrastruktúrafejlesztés kezdődik Szolnokon. (MTI)

Szalay Ferenc polgármester elmondta: az önkormányzat közgyűlése soron kívüli ülésén döntött hétfőn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló fejlesztés elindításáról.


Kép: Kojnok Jenő


A várhatóan még idén elkezdődő és bő egy éven át tartó beruházás eredményeként bővül a közlekedési infrastruktúra a Mester úton és környékén - hangsúlyozta a polgármester.

A beruházás uniós és állami forrásokból, mintegy 2,6 milliárd forintból valósul meg.

Kiemelte: ez lesz az első olyan projekt, amelyet a kormány által Szolnoknak biztosított közel 16 milliárdos TOP-keretből finanszíroznak. Az integrált városfejlesztési stratégiában megfogalmazott elképzelésekkel összhangban a támogatás lehetőséget biztosít egy új lakó- és szolgáltató övezet kialakítására, valamint a település vérkeringésébe történő bekapcsolására - húzta alá.

A fejlesztés részleteiről szólva Szalay Ferenc kifejtette: a területen egyebek mellett átépítik és meghosszabbítják a dr. Sebestyén Gyula körutat, csapadékvíz elvezető rendszert és több körforgalmi csomópontot építenek, közvilágítási hálózatot alakítanak ki, valamint szerkezetileg megújul a településrészt a belvárossal összekötő Zagyva-híd, amelynek minkét oldalán kerékpárút is létesül.

Rámutatott: a fejlesztés a népességmegtartó hatása mellett a munkaerő-piaci mobilitást is elősegíti majd, hiszen a meglévő buszmegállókat felújítják, illetve újakat is létesítenek.

Elmondta azt is, hogy a kivitelezés része a kiépülő és megújuló infrastruktúra teljes akadálymentesítése a kerékpárosok, mozgáskorlátozottak és gyengénlátók számára.
(logsped)

2016.08.16.