Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Közlekedésfejlesztési közbeszerzések sorozatban

A következő napokban csaknem 220 milliárd forint értékben jelennek meg vasúti és közúti beruházásokhoz kapcsolódó kivitelezési közbeszerzési kiírások; novembertől februárig pedig hasonló nagyságrendű közbeszerzések indulnak, hogy a projektek többsége lezárulhasson a 2018-as határidőig - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint eredményes eljárások esetén 2016-ban folytatódik Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy között a vasúti rekonstrukció, 2018-ra pedig a teljes Balaton-parti vasút utas-barát vonallá válik.

Megindul az esztergomi vonal villamosítása, az állomás épülete és előtere is megújul, a várhatóan a 2017-es iskolakezdésre lezáruló munkálatok ugyanakkor nem járnak a korábbiakhoz hasonló, jelentős vágányzárakkal - emelte ki a minisztérium.

A 20,5 kilométer hosszú Kelenföld-Százhalombatta szakaszon 120 km/óra sebességre épül át a vasúti pálya, tengelyterhelése megnövekedik, a felsővezeték-rendszer teljes egészében megújul. Az állomásokon 55 centiméter magas peronok, aluljárók, liftek, perontetők készülnek korszerű térvilágítással, P+R parkolókat és kerékpártárolókat is kialakítanak.

Mindemellett az M30, M35 és M85 gyorsforgalmi utak új szakaszokkal bővülnek, valamint a 21-es számú főutat négysávúvá válik Heves és Nógrád megyében.

A közleményben Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kifejtette, a feszített ütemű projektek határidőre történő lezárása érdekében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az eljárások lehető legkorábbi megindítását készíti elő.
(logsped)

2015.10.27.