Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébKörnyezetvédelmi díjat nyert a Scania

Kapcsolódó oldal:  Környezetvédelmi díjat nyert a Scania

A Scania G 410 Euro 6 tehergépkocsi elnyerte a rangos Green Truck 2014 Díjat.

A Díjat két tekintélyes német szaklap, a Verkehrs­Rundschau és a Trucker ítélte a Scaniának, mivel átfogó tesztjeik eredményeképpen a svéd gyártó gépkocsija terhelte legkevésbé a környzetet.

A Scania G 410 vontató 6.702 pontot gyűjtött azáltal, hogy átlagos üzemanyag-fogyasztása 23,29 liter lett 100 kilométeren. A magazinok rangos díjának legfontosabb értékelési kritériuma a környezetvédelem, amelyben az üzemanyag-fogyasztásnak köszönhetően a Scania a legnagyobb pontszámmal megszerezte az első helyet.Az értékeléshez a két magazin átfogó közúti tesztek során vizsgálta az autókat: elsősorban a járművek környezetre gyakorolt hatását nézték, ezen belül is az üzemanyag-fogyasztást, valamint a károsanyag-kibocsátást.

"Nagyon elégedettek vagyunk a Green Truck Díjjal, főleg amiatt, hogy ez már a második alkalom, hogy egy Euro 6 motorral szerelt Scania tehergépkocsi kapta meg azt." - mondta Christian Hottgenroth, a Scania Németország és Ausztria értékesítési igazgatója.

"Két évvel ezelőtt egy Scania R 480 Euro 6-os autónk már díjazott volt. Most különösen büszkévé tesz minket, hogy a G 410 Euro 6 vontatóval versenytárasaink közül jelenleg mi vagyunk azok, akik a lehető legkevésbé terhelik a környezetet." - tette hozzá Hottgenroth úr. "A legújabb generációs Scania Streamline termékcsalád kifejlesztése során a Scania mérnökei számára az irányelvek az üzemanyag-fogyasztás optimalizálása, az üzemidő maximalizálása és a környezeti hatások minimálisra csökkentése voltak. A legtöbb ügyfelünk számára ezek a szempontok - kiegészülve a költség-hatékony üzemeléssel - alapvetőek mindennapi működésük során."

Az Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma 2013. december 31-én lépett életbe Európában az új tehergépkocsikra vonatkozóan. A Scania már 2011-ben bemutatta Euro 6-os tehergépkocsijait, amiket 2013-ban a második generációs járművek követtek.

A Green Truck 2014 Díj átadására április 9-én kerül sor. (logsped)

2014.03.21.