Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA Komáromi Ipari Parkban laboratórium és csomagolóüzem létesül

Kapcsolódó oldal:  A Komáromi Ipari Parkban laboratórium és csomagolóüzem létesül

A Komáromi Ipari Parkban, laboratóriumot és csomagolóüzemet létesít a Mylan gyógyszergyár.

A Komáromi Ipari Parkban az egyik épület még a gazdasági válság miatt üresedett és a Mylan gyógyszergyár itt rendezi be új üzemrészlegét. 10 ezer négyzetméteren csomagolják majd a gyógyszereket, mellette hatalmas raktár is lesz. A beruházás összértéke 64 millió euró.

- Komárom infrastruktúrája remek, jó partneri kapcsolatunk van a magyar kormánnyal és a helyi önkormányzattal is. És megfelelő munkaerő is van helyben – mondta Scott Marshall elnök.

A Mylan beruházásösztönző támogatást kap, hárommillió forintot dolgozónként. A határ mindkét oldaláról várnak munkavállalókat.

- Azonos feltételek esetén adjunk prioritást Dél-Komáromnak, de ugye a multinacionális cég nem így működik. Egy multi jól dolgozó embereket fog felvenni – közölte Zatykó János, Komárom polgármestere.

- A forint ingadozása miatt nagyon nehéz megjósolni, hogy ez mennyire segít majd nekünk, Akkor tudna ez a mi régiónkon segíteni, ha Magyarországon is bevezetnék az eurót – vélekedett Bastrnák Tibor, Révkomárom polgármestere.

A szlovákiai határsávban élők egy része örül az új munkalehetőségnek. A termelés jövő tavasszal indulhat a komáromi gyógyszerüzemben. (dunatv)

Mylan Hungary Kft.
2900 Komárom Mylan utca 1.
Telefon: +36 34 696 234

További információk:2010.08.07.