FŐOLDAL
     Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Knorr-Bremse új üzemet létesít Magyarországon

Knorr-Bremse új üzemet létesít Magyarországon - jelentette be, Budapesten Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára. A több mint 10 milliárd forintból megvalósuló beruházás 130 munkahelyet teremtA beruházás során egy több mint húszezer négyzetméteres hasznos alapterületű gyáregység felépítése valósul meg, ahová az anyavállalat a fékkomponensek gyártását helyezi át. A Knorr-Bremse kísérleti laboratóriumot alakít ki a telephelyen. A most bejelentett beruházást a magyar kormány egyedi kormánydöntés keretében támogatja.

Garamhegyi Ábel elmondta, hogy Magyarország a jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet is tartalmazó projektet szoros versenyben, egy nagy távol-keleti országgal szemben nyerte el. A szakállamtitkár szerint a kimagasló magyar minőségi mutatók és a folyamatosan fejlődő infrastruktúrában rejlő lehetőségek hathatósabb érvnek bizonyultak az olcsó munkaerőből származó előnyöknél.

Rétfalvi György, az ITD Hungary vezérigazgatója arról számolt be, hogy közreműködésükkel 2008 első öt hónapjában 15 befektető döntött Magyarország mellett, a közeljövőben megvalósuló beruházások összértéke meghaladja az 500 millió eurót, általuk 3.400 új munkahely jön létre.

A Knorr-Bremse a világ vezető vasúti jármű- és a haszongépjármű-fékrendszer gyártója. A cég további termékei közé tartoznak a vasúti járművek részére gyártott ajtórendszerek és klímaberendezések, valamint a belsőégésű motorokhoz készített torziós lengéscsillapítók is. A Knorr-Bremse 2007-ben 3,25 milliárd euró forgalmat bonyolított le mintegy 14.000 munkatárs foglalkoztatásával világszerte.

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. mára a Knorr-Bremse cégcsoporton belül a fékezőerőt előállító rendszerek legnagyobb gyártójává vált. A Kft-nél mintegy 70 mérnök dolgozik tuskós és tárcsás fékek, pneumatikus fékvezérlés, valamint szoftverek fejlesztése területén. Röviddel ezelőtt zárult le a cégnél egy, a csúszásgátlás javítását szolgáló kutatási projekt.
(logsped)

További információk


2008.06.11.