Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A kisebb pályázatíró cégek

Kapcsolódó oldal:  A kisebb pályázatíró cégek eltűnhetnek

A Pályázatírók és Tanácsadók Országos Szövetségének elnöke szerint jelentősen csökkenhet a jövőben az egy-két főt foglalkoztató pályázatíró cégek száma.

A pályázati rendszer egyszerűsítése a csupán egy-két főt foglalkoztató pályázatíró cégek számára rossz hír: az adminisztrációs terhek csökkenése nyomán sokan elveszíthetik a munkájukat - mondta az InfoRádiónak a Pályázatírók és Tanácsadók Országos Szövetségének elnöke.

A pályázatokat elkészítő vállalkozásokat az európai uniós források és a hazai közpénzek elköltésének adminisztratív igénye hozta létre, a rendszer pedig rövid idő alatt olyan önálló szolgáltatói ágazattá fejlődött, mint például a könyvelői - magyarázta Maróczi Imre.

Az ilyen cégek egyébként jellemzően csak egy-két fővel működnek, az öt-hat fős vállalkozások már közepes méretűnek számítanak.

A Pályázatírók és Tanácsadók Országos Szövetségének elnöke megjegyezte: az ágazatban jelenleg a pályázatokat közzétevők oldalán, és a kiszolgálói, azaz a pályázatokat benyújtani kívánókat segítők oldalán is nagyjából nyolc-tízezer ember dolgozik.

Maróczi Imre szerint arról nincs szó, hogy az ágazat eltűnik az egyszerűsítés nyomán, hiszen adminisztratív feladatokat ezután is el kell végezni, az azonban lehetséges, hogy a költségeiket csökkenteni kívánó cégek nem állandó munkaerőt alkalmaznak majd a pályázatok elkészítésére, hanem inkább felvesznek valakit egy-egy projekt levezénylésére. (inforádió)

2010.09.04.