Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Irodaházi parkolás

Kapcsolódó oldal:  



Hiánygazdaság az irodaházi parkolásban

Budapest belvárosában nagyjából annyiért parkolhatunk, mint New Yorkban vagy Washingtonban - derül ki a Colliers International júliusban kiadott nemzetközi piackutatásából.

Saly Miklós, a Colliers Magyarország Kft. irodadivíziójának társigazgatója hozzátette, az irodaházakban kialakított parkolók díjszabásánál a fejlesztők külön figyelembe veszik a telek elhelyezkedését (és ebből adódóan annak értékét), a mélyépítés költségét, amely az általános dráguláshoz ugyancsak hozzájárulhat, különösen a folyóhoz közeli építkezéseknél.

Ezeknek a mélygarázsoknak nyilvánvalóan ugyanúgy meg kell térülniük, mint a felszín feletti irodaterületeknek. Előfordulhat az is, hogy egy nagy bérlő messze nem visz el annyi parkolót, amennyi neki járna, ebben az esetben a fejlesztőnek külön fejfájást okozhat, hogy az üresen maradó helyeket miként adja bérbe. Ilyenkor szokták egy-egy irodaház mélygarázsát megnyitni a nagyközönség számára, vagy a környékbeli irodák bérlői számára. Ez persze már biztonsági kérdéseket is feszeget, de általánosságban elmondható, hogy az irodaházakban a parkolóhelyek sokkal inkább hiánycikknek számítanak, mint feleslegnek. (Logsped)
2008.07.28.