LogSped  
  LogSped LOGISZTIKA, SZÁLLÍTMÁNYOZÁS és FUVAROZÁS

FŐOLDAL
   Logisztika
    Logisztika
    Agrárlogisztika
    Inverzlogisztika
    Raktározás
    Anyagmozgatás,
    Csomagolás
    Logisztikai Szolgáltató  
    Központok
    Ipari Parkok
   Spedició, Fuvarozás
    Szállítmányozás  
    Szállítás, Fuvarozás
    Kombinált fuvarozás
    Expressz fuvarozás
    Fuvarbörze
    Fuvarbörze kínálat
    Közúti Érdekképviselet
   eTudakozók
    eFuvarinfo
    eSzolgáltatás
   Térszerkezet
    Régiók
    Kistérségek
    Önkormányzatok
   Kapcsolódó területek
    Ingatlan
    Pályázat
    Biztosítás
    Vám
    GPS
   Közlekedés
    Vasút
    Vasúti járművek
    Közút
    Hajózás
    Repülés
   Információs társadalom
    Információs társadalom
    eÜgyintézés
   Vállalat
    Vállalatirányítás
    Virtuális Vállalat
    PR
    Marketing
    Reklám
    Call Center, CRM
    eKereskedelem
    Kereskedelmi hálózat
    Franchise
    Piacterek
    Állás
    Távmunka
    Oktatás
   Minőségbiztosítás
    Minőségbiztosítás
    ISO 9000
    QS 9000
    ISO 14000
    TQM
    HACCP
    CMM
    TÜV
   EU
    Európai unió
   Egyéb
      Linkgyűjtemény menü
      Rendezvények
      Archívum
      Oldaltérkép

Irodabérleti piac

eTarget hirdetés Hirdessen Ön is itt  
Kapcsolódó oldal  

Ingatlan  ->>>   East Gate Business Park  ->>>   Cushman & Wakefield (C&W)  ->>>

Jelentős fellendülés az irodabérleti piacon

A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó kutatása szerint rekord mennyiségű, több mint 300 ezer négyzetméter irodabérleti tranzakció történt Budapesten 2007-ben, mely 20 százalékos növekedést mutat az azt megelőző évben bérbeadott 250 ezer négyzetméterhez viszonyítva. Az összes tranzakció 60-70 százaléka új irodabérleti megállapodás volt, míg a bérleti szerződések meghosszabbítása illetve további irodaterület bérlése a tranzakciók 30-40 százalékát adta.

 • 300,000 m2 irodabérleti tranzakció történt Budapesten 2007-ben
 • Legnagyobb bérlők a szolgáltató központok, az elektronikai vállalatok és az állami tulajdonú szervezetek
 • Váci úti folyosó népszerűsége töretlen
 • Dél-Budapest fejlődik a leggyorsabban

  Fekete Zsuzsa, a C&W irodai üzletágának vezetője hozzáfűzte: "A tavalyi év nem csak az irodabérleti piacon volt különösen sikeres, hanem a C&W számára is, mely közel 16 százalékos piaci részesedést ért el az irodai szektorban."

  A budapesti irodabérleti piacot továbbra a multinacionális vállalatok uralták, többek között az IBM, a Citibank és a Morgan Stanley. Az irodabérleti piacon lényeges változás az állami vállalatok megjelenése az „A" kategóriás irodaházak bérlői között, melyek közel 43 ezer négyzetméter új irodaterületet béreltek a tavalyi év során.

  Váci úti folyosó

  Budapesten továbbra is a Váci úti folyosó a legaktívabb terület, mely kedvelt irodai célpont a régi és új bérlők számára egyaránt. Budapest legnépszerűbb irodai sugárútján megközelítőleg 90 ezer négyzetméter irodabérleti tranzakció történt 2007-ben, mely 63 százalékos növekedést mutat az azt megelőző évben kibérelt 55 ezer négyzetméterhez viszonyítva.

  A kiváló tömegközlekedést (Metro3), könnyű megközelíthetőséget és sokrétű szolgáltatást nyújtó Váci úti folyosón a szolgáltatóközpontok bérelték a legtöbb új irodaterületet a tavalyi évben. A meglévő bérleti szerződések hosszabbítása mellett további szolgáltatóközpontok jelentek meg a területen, többek között a Diageo a West End City Center-ben, az IBM a Duna Tower-ben, illetve a Celanese Corporation a Váci 33 irodaházban.

  További jelentős bérleti tranzakció a Váci úton az állami tulajdonú ESZA szerződése az Átrium Parkba, illetve a Magyar Posta tranzakciója a Gateway irodaházban.

  Dél-Budapest

  Dél-Budapest (IX. és XI. kerület) a Főváros leggyorsabban fejlődő területe, ahol több mint 60 ezer négyzetméter új irodaterületet adtak át 2007-ben. A bőséges kínálat következtében 74 ezer négyzetméter irodabérleti tranzakció történt tavaly, mely 42 százalékos növekedést mutat az azt megelőző évben bérbeadott 52 ezer négyzetméterhez viszonyítva.

  A legjelentősebb dél-budapesti tranzakció a T-Online és a DBH az Infopark D épületében, a Philips az IP West irodaházban, a Nokia a Studium irodaházban és egy elektronikai vállalat megjelenése a City Gate II és III irodaházakban.

  A rendelkezésre álló hatalmas szabad terület és a 2010-re befejezendő Metró4 építése miatt Dél-Budapest kiemelt érdeklődésre számíthat mind a hazai és külföldi fejlesztők és bérlők részéről.

  Üzleti negyed (Central Business District)

  A központi üzleti negyedben a tavalyi évben 30 ezer négyzetméter irodabérleti tranzakció történt, mely csekély növekedést emelkedést jelent az azt megelőző évben bérbeadott 23 ezer négyzetméterhez viszonyítva.

  Külső terület (Budaörs)

  A külső területen (Budaörs) a tavalyi évben 19 ezer négyzetméter irodabérleti tranzakció történt, melynek jelentős része szerződés megújítás volt, többek között a Pannon GSM, Johnson & Johnson, Capgemini és az Invitel részéről.

  Előrejelzések

  "Az idei évben előre láthatólag 360 ezer négyzetméter új irodaterület kerül átadásra, mely átrendezi a irodabérleti piacot. Sikeres évre számítunk, melynek során tovább folytatódik mind a fejlesztői, mind a bérlői aktivitás a hazai és a nemzetközi vállalatok részéről." emelte ki Fekete Zsuzsa. (logsped)
  2008.01.25.
    Hírlevél kérés  
  Jogszabálykereső
  Jogszabálykereső  >>>>

  LogSped
  Tel.: 06/62/314-692, 06/62/449-783
  Mobil: 06/30/380-7333
  E-mail:logsped@logsped.hu
  Copyright © LogSped