LogSped
  LogSped LOGISZTIKA, SZÁLLÍTMÁNYOZÁS és FUVAROZÁS

     Archívum
     Blog      RSS
    Képgaléria
    Elérhetőség

FŐOLDAL
    Logisztika
    Logisztika
    Agrárlogisztika
    Inverzlogisztika
    Raktározás
    Anyagmozgatás,
    Csomagolás
    Logisztikai Szolgáltató  
    Központok
    Ipari Parkok
    Spedició, Fuvarozás
    Szállítmányozás  
    Szállítás, Fuvarozás
    Kombinált fuvarozás
    Expressz fuvarozás
    Fuvarbörze
    Fuvarbörze kínálat
    Közúti Érdekképviselet
    eTudakozók
    eFuvarinfo
    eSzolgáltatás
    Térszerkezet
    Régiók
    Kistérségek
    Önkormányzatok
    Kapcsolódó területek
    Ingatlan
    Pályázat
    Biztosítás
    Vám
    GPS
    Közlekedés
    Vasút
    Vasúti járművek
    Közút
    Hajózás
    Repülés
    Információs társadalom
    Információs társadalom
    eÜgyintézés
    Vállalat
    Vállalatirányítás
    Virtuális Vállalat
    PR
    Marketing
    Reklám
    Call Center, CRM
    eKereskedelem
    Kereskedelmi hálózat
    Franchise
    Piacterek
    Állás
    Távmunka
    Oktatás
    Minőségbiztosítás
    Minőségbiztosítás
    ISO 9000
    QS 9000
    ISO 14000
    TQM
    HACCP
    CMM
    TÜV
    EU
    Európai unió
    Egyéb
      Linkgyűjtemény menü
      Rendezvények
      Oldaltérkép

Ipari Parkok Regionális workshopja

Ipari Parkok Regionális workshopja
Szegeden 2009 március 19-én


A régiónként szerveződő workshopok "Az innováció, mint a kibontakozás lehetősége - célok, támogatások" című témában április 9-én megrendezésre kerülő országos konferencia előkészítését szolgálják. Ennek során a résztvevő ipari parki menedzserekkel, a betelepült cégek képviselőivel, az IE tagjaival olyan konzultációkat szervez az IPE, amelyek a válságmenedzselés kormányzati, regionális, pénzügyi döntéseiről, a gazdasági helyzetről adnak aktuális információkat, s amelyeken ugyanakkor fel lehet vetni azokat a kérdéseket is, amelyek megválaszolását a jövő, a kibontakozás szempontjából tartják fontosnak.

A workshopokat munkamegbeszélés jelleggel, párbeszédes formában tervezik megtartani. Az áprilisi konferencia csak akkor lesz igazán sikeres, ha addig összegyűjtjük a vállalkozások észrevételeit, elképzeléseit, javaslatait a válságmenedzselés gyakorlati problémáiról, illetve a szükségesnek tartott intézkedésekről.

Az Egyesület alapvető törekvése, hogy az a mintegy 210 ipari park (amelyek 30 km-es akciórádiusszal számítva mintegy hatszorosan fedik le az országot) a lehető legeredményesebben vegyen részt a gazdasági válság leküzdésében, a kilábalás elindításában. Ezek a szervezetek a munkahelymegőrzés, új munkahelyek telepítése terén az elmúlt 15 évben kiemelkedően sikeresek voltak. Megfelelő gazdaságpolitikai döntésekkel az ipari parkok a gazdasági válság időtartamának és mélységének csökkentésében, a kibontakozás segítésében, a magasabb hozzáadott értékű termelés és szolgáltatás előmozdításában ma még igen jelentős tartalékokkal rendelkeznek. Feladat tehát a hálózatosodás, a klaszter szervezés, az innovációs célú kapcsolatépítés érdemi előmozdítása.

A válság időszaka ugyanis nem csak a tűzoltás, hanem a fejlődés megalapozásának is az időszaka. Az Egyesület ezt a kettős feladatot szeretné a figyelem középpontjába állítani. Természetesen a tennivalók igen differenciáltak: ahol a munkaerő képzettsége, az ipari, gazdasági lehetőségek szegényesek - ott a foglalkoztatás megoldása kíván innovációt a helyi gazdaságszervezésben. A pólus városok térségeiben az egyetemekkel, tudományos intézményekkel kiépítendő partneri kapcsolatok létesítése, a technológiai transzfer előmozdítása, a tudás üzleti sikerré tétele alkotják az innovativitást, melynek előmozdítása sürgető feladat.

A tennivalók a gyorsan változó világban felértékelik a gyors tájékoztatást - és az elképzelések széles körű összegyűjtésének és továbbításának tennivalóit.

A workshop ezeket a célokat szolgálja.

(logsped)

További információk:

Dél-Alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesület (DA-RIÜ Khe.)  
IPE  

2009.03.16.

  Hírlevél kérés