Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  InnoWaggon alkalmazással új, innovatív vasúti fuvarozási technológia

Számos áruféleség számára az eddigieknél gyorsabb, tisztább, és áttekinthetőbb árukezelést tesz lehetővé az az új vasúti fuvarozási technológia, amelyet Magyarországon először sajtótájékoztatón mutatott be Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke közösen a technológiát kifejlesztő Innofreight vállalat vezetőjével, Wanke Pussettel.

Az eseményen részt vettek a Rail Cargo Austria AG, a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (KEFAG) valamint az osztrák Papierholz Austria GmbH vezető képviselői is.

Az Európa-szerte újdonságnak számító InnoWaggon számos szabadalmi bejelentéssel védett, könnyűszerkezetű, univerzálisan alkalmazható 80 lábas konténerkocsi. A konténerek befogadóképessége 46,4 köbméter, a konténereket szállító kocsik maximális terhelhetősége 54 tonna. A technológia a hagyományos árukezeléshez képest csaknem felére rövidítheti a be- illetve kirakodási időt.

A Rail Cargo Group és az Innofreight Speditions GmbH az új vagon- és átrakodási koncepciók közös kidolgozásával és megvalósításával az európai vasúti forgalom optimalizálását tűzte ki célul. A saját fejlesztésű, speciális konténerek kialakítása lehetőséget nyújt arra, hogy optimális eszközöket bocsássanak a vevők rendelkezésére a mindenkori ágazat speciális követelményeinek megfelelően. Mindez lehetővé teszi, hogy az új InnoWaggonnal kombinálva a megrendelők igényeihez igazodva rövid idő alatt különleges, egyedi szállítási megoldásokat lehessen kidolgozni.

Az innováció előnyeire elsőként hazánkban az erdőgazdaságok figyeltek fel, az első szállítmányok is különféle faipari termékek. A technológiát már alkalmazzák a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. és a Papierholz Austria GmbH közötti fuvarozásban. Az új technológia ismertetését követően a szakemberek Lajosmizsén megtekintették az InnoWaggonokba való berakodást.
(logsped)

2015.04.01.