LogSped  
  LogSped LOGISZTIKA, SZÁLLÍTMÁNYOZÁS és FUVAROZÁS

FŐOLDAL
   Logisztika
    Logisztika
    Agrárlogisztika
    Inverzlogisztika
    Raktározás
    Anyagmozgatás,
    Csomagolás
    Logisztikai Szolgáltató  
    Központok
    Ipari Parkok
   Spedició, Fuvarozás
    Szállítmányozás  
    Szállítás, Fuvarozás
    Kombinált fuvarozás
    Expressz fuvarozás
    Fuvarbörze
    Fuvarbörze kínálat
    Közúti Érdekképviselet
   eTudakozók
    eFuvarinfo
    eSzolgáltatás
   Térszerkezet
    Régiók
    Kistérségek
    Önkormányzatok
   Kapcsolódó területek
    Ingatlan
    Pályázat
    Biztosítás
    Vám
    GPS
   Közlekedés
    Vasút
    Vasúti járművek
    Közút
    Hajózás
    Repülés
   Információs társadalom
    Információs társadalom
    eÜgyintézés
   Vállalat
    Vállalatirányítás
    Virtuális Vállalat
    PR
    Marketing
    Reklám
    Call Center, CRM
    eKereskedelem
    Kereskedelmi hálózat
    Franchise
    Piacterek
    Állás
    Távmunka
    Oktatás
   Minőségbiztosítás
    Minőségbiztosítás
    ISO 9000
    QS 9000
    ISO 14000
    TQM
    HACCP
    CMM
    TÜV
   EU
    Európai unió
   Egyéb
      Linkgyűjtemény menü
      Rendezvények
      Archívum
      Oldaltérkép

Informatikai csere a Waberer's-nél

eTarget hirdetés Hirdessen Ön is itt  
Kapcsolódó oldal   Waberer's   

Teljes informatikai csere a Waberer's-nél

Félmilliárd forintért fejlesztette informatikai hátterét a legnagyobb hazai szállítmányozó és logisztikai szolgáltató cégcsoport, a Waberer's. A beruházás az informatikai rendszerek szinte teljes cseréjét jelentette, amely egyben technológiaváltással is járt.

A stockholmi jelentés szerint a svéd gyártó FH modelljeit kapja a magyar A cégcsoport informatikai eszközei tíz éve szinte változatlanul működtek, már jó ideje készültünk egy jelentős megújulásra - ismertette a körülményeket a cégcsoport tulajdonosa. Wáberer György hangsúlyozta, a mostani beruházásnak köszönhetően új alapokon működik majd tovább a fuvarozási és a raktározási rendszer is.

A szerverpark elemeit blade-technológia váltotta fel, melyet nagyfokú virtualizáció tett gazdaságosabbá - mutatott rá a kivitelező Euro One Számítástechnikai Zrt. technikai igazgatója. Babócsy László elmondta, nem csak a szerverek értek meg a cserére, de a kliensállomások is. A mintegy 850 végfelhasználót érintő projekt során jelentősen nőtt a tárolókapacitás, a végpontokra vékonyklienseket vásárolt a cég, a biztonságról pedig redundáns kialakítás gondoskodik. Megújult a címtár, két lépésben a legújabb verzióra frissül az Exchange-szerver. A meglévő Linux-alkalmazások is új hardvert kaptak, miközben a verzió váltás is megtörténik.

A fejlesztés során szolgáltatás-központú, úgynevezett SOA-architektúra épült fel, az egységesítés során pedig a töredékére csökkent a szükséges informatikai csatolószoftverek, interware-ek száma. Az összesen mintegy félmilliárd forintnyi beruházás nem csak a jelenleg elérhető legkorszerűbb technológiát képviseli, de kialakításában "jövőálló" is, hiszen már előre kiépültek azok a kapcsolófelületek és hardveres lehetőségek, melyek segítségével a Waberer's gazdaságosan tarthat majd lépést a bővüléssel és a fokozódó igényekkel. A nemzetközi viszonylatban is jelentős, de Magyarországon kimondottan nagynak számító beruházás hardver platformja kemény ártárgyalások után került kiválasztásra. A megvalósítást a gyártó által preferált rendszerintegrátor végzi.

Mindezek a korszerűsítések és az alapos előkészítés lehetővé tette ű fogalmazott a tulajdonos -, hogy informatikában is elérjük cégünk jelmondatát, az "optimum solutions"-t, amit a belső működés és folyamatirányítás javulása mellett partnereink, ügyfeleink is hamarosan érezhetnek, hiszen egész működésünk még gyorsabb és pontosabb lesz. (Prim Online)
2008.06.30.

  Hírlevél kérés  

LogSped
Tel.: 06/62/314-692, 06/62/449-783
Mobil: 06/30/380-7333
E-mail:logsped@logsped.hu
Copyright © LogSped