Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A Hörmann "red dot" formatervezési díj

Kapcsolódó oldal:  A Hörmann "red dot" formatervezési díjat kapott

Immár másodszor nyerte el a világ egyik legjelentősebb formatervezési díját a német kaputechnikai cég, a Hörmann.

legjelentősebb formatervezési díját a német kaputechnikai cég, a Hörmann. A nemzetközi zsűri által odaítélt "red dot" díjat ezúttal két ipari kapu, az ASR40 és az ARL Vitraplan kapta. Az ítészek a funkcionalitás, a biztonság és a design összhangját értékelték a magasrangú kitüntetéssel.

Hörmann red dot kapu


Hörmann red dot kapu


"Garázskapuinknál már vásárlóink megszokhatták, hogy nagy figyelmet fordítunk a formatervezésre. Ipari kapuinknál is igyekszünk építészetileg igényes megoldásokat kifejleszteni; nagy büszkeséggel tölt el, hogy tervezőink munkáját nemzetközileg is elismerik" - emelte ki Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Az ipari kapuknál rendkívül fontos a nagyfokú biztonság, a hosszú élettartam és a megbízhatóság. Mindezen tulajdonságokat ötvözik a "piros pont" elismerést nyert ASR 40 és az ARL Vitraplan kapuk.

Mindkét ipari kapu elsősorban kivételes optikájával vívta ki a zsűri kiváló értékelését. Beépítésükkel a szürke, funkcionális, ipari épületek szemet vonzóvá válnak - a kapu maga is az építészeti megjelenés részévé válik. Az ASR 40 esetében ezt a hatást elsősorban a kapu egységes üvegfelülete okozza, amelyet különleges, keskeny profilokból álló, ám kívülről láthatatlan szerkezet tart. Az ALR Vitraplan kapu ugyancsak egységes üvegfelület, ám ez részben átengedi a kíváncsi tekinteteket, így a mögöttes teret is az épület optikájának részévé teszi.

Már Magyarországon is találkozhatunk az ALR Vitraplannal, a budakalászi Schieszl Vendéglő és Borház elsőként épített be ilyen kaput. Céljuk az volt, hogy a borházba és a vendéglőbe látogató vendégek betekintést nyerhessenek a bejárat melletti szőlőfeldolgozóba is. Mindenképpen olyan kapura volt szükség, amely üvegfelületű és mind esztétikailag, mind pedig műszakilag megfelel az épület adottságainak. Mindezen szempontokat figyelembe véve esett a választás az ARL Vitraplan kapura.

A "red dot" formatervezési verseny a világ egyik legnagyobb design-vetélkedője. A verseny komolyságát rangos formatervezési szakemberekből álló nemzetközi zsűrije biztosítja, akik innovációs szintjük, funkcionalitásuk, ergonómiájuk, tartósságuk, környezeti hatásuk, kezelhetőségük és számos más tulajdonságuk alapján minősítik a benyújtott tárgyakat.

Az idei évben 57 ország 1600 vállalatának 4.200 terméke versengett a kitűntetésért. A Hörmann az "Építészet és belső design" kategóriában kapta a "piros pontot". A vállalat nem első ízben nyerte el ezt az elismerést. Két éve a Magyarországon is kapható HSD kódjelű, garázs- és kertkapuk mozgatásának távirányítására szolgáló, ékszer szépségű kézi jeladó nyerte el a rangos díjat. (logsped)

2010.05.20.