Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Hörmann: Megelőzhetőek a garázskapu balesetek

Kapcsolódó oldal:  Hörmann: Megelőzhetőek az otthoni garázskapu okozta balesetek

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a vásárlók és a garázskapu-gyártók is a biztonságra.

Amikor biztonságról beszélünk, nem csak az értékeink védelmére kell gondolnunk, hanem a testi épségünkre is. A ga-rázskapu-balesetek könnyen kivédhetőek kapu gondos megvá-lasztásával, de ha a vásárlás során kevésbé ügyeltünk a biztonsági szempontokra, akkor megoldást nyújthatnak az utólag is felszerelhető elemek.

Hörmann biztonságos garázskapu


Javíthatja a biztonságot a fénysorompó felszerelése. Ha megszakad a két érzékelő között a kapcsolat, a fénysorompó megállítja a kapu nyitását vagy zárását, így megakadályozza, hogy a kapu alatt lévő ember vagy tárgy megsérüljön. A vezérlőoszlopokat szabadon elhelyezhetjük a kapu közelében. A fénysorompó használatával elkerülhetjük, hogy nyitva maradjon a kapu. Az utánzáró mechanizmus ugyanis bizonyos idő után magától visszazárja a kaput, ha nem érzékel mozgást.

Hörmann biztonságos garázskapu


Egy másik fontos biztonsági elem a figyelmeztető lámpa elhelyezése a kerti kapukon, amely azonnal villogni kezd, ha a kertkapu működésbe lép. Különösen fontos ez azoknál a kapubeállóknál, amelyeket járda választ el az úttesttől. A villogó lámpa jól látható sötétben is, így ezzel is csökkenthetjük a balesetek előfordulásának esélyét.

"Garázskapuink szigorú biztonsági szabványoknak felelnek meg, a lezuhanás, ujjbecsípés elleni védelem, az élvédelem, a rugótörés-biztosítás alapkövetelmény a Hörmann által gyártott kapukban. A fénysorompó és a figyelmeztető lámpa ezeket a biztonsági elemeket hivatott kiegészíteni, használatukkal minimálisra csökkenthetők a balesetek - mondta Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. (logsped)

További információk:

Szujó László
ügyvezető igazgató
Telefon: +36 24 525 100
Fax: +36 24 525 110
Mail: info@hormann.hu

2009.09.17.