Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébHolnap nyit a reptéri kilátóterasz

Kapcsolódó oldal:  Holnap nyit a reptéri kilátóterasz

2013. augusztus 8. Pénteken reggel 8 órától ismét fogad látogatókat a Budapest Airport kilátóterasza a 2A Terminál tetején. A kisebb átalakításon és felújításon átesett kilátóterasz nyílt hétvégével indul újra, péntektől vasárnapig reggel 8-tól este 8-ig ingyenesen látogatható.

Ezt követően 400 forint a belépő és a terasz éjjel-nappal nyitva lesz, amíg a téli időjárás ezt meg nem akadályozza.

Augusztus 9. péntek reggel 8-kor megtörténik az, amire rengetegen vártak már évek óta: megnyílik a Budapest Airport kilátóterasza. Egészen pontosan 2008 nyara óta nem volt látogatható a reptéri létesítmény, a SkyCourt építésének előkészületei ekkor kezdődtek.

A 2. Terminál fejlesztése alatt végig zárva tartott a kilátó, ezt követően pedig a megváltozott hatósági előírások értelmében nem nyithatott ki újra az eredeti formájában.

A Budapest Airport folyamatosan kereste annak lehetőségét, hogy a költséges biztonsági fejlesztéseket megvalósítsa, és újra megnyithasson a terasz a nagyközönség számára. Végül idén tavasszal született meg a döntés a terasz felújításáról és átépítéséről. A kivitelezéssel a Budapest Airport a felújítási és rekonstrukciós munkáiról kiváló referenciákkal rendelkező magyar Kalotherm Zrt-t bízta meg.

A mintegy 75 millió forintba kerülő fejlesztéssel biztonsági üvegfal és háló épült körben a kilátón, új automata beléptető rendszert építettek ki, valamint az egész kilátóterasz akadálymentesítését is elvégezték a mozgáskorlátozottak vagy a babakocsival érkező látogatók számára. Étel- és italvásárlási lehetőség, valamint mosdó egyelőre csak a terminálon belül található, de a tervek szerint a közeljövőben a teraszon is megnyílik a büfé. A terminálon belül elérhető ingyenes WiFi jel a már a kilátóteraszon is fogható.

Budapest Airport kilátóterasza a 2A Terminál tetején


"Már nagyon vártuk, hogy ennyi év után újra megnyissuk a teraszt a látogatók számára. Jól tudjuk, hogy nagyon sok ember szeretne a repülőtér zárt, de annál izgalmasabb világába bepillantani." - foglalta össze Alan Bork, a Budapest Airport Fogyasztói üzletág igazgatója.

Budapest Airport kilátóterasza a 2A Terminál tetején


Hozzátette: "Különösen fontos, hogy most nyitjuk újra a teraszt, elvégre a repülőtéren az augusztus az év legforgalmasabb időszaka, így szinte mindig akad látnivaló. Remélem, minél többen kilátogatnak a hétvégén és az után is, hiszen keményen dolgoztunk ezért az elmúlt hónapokban."

Budapest Airport kilátóterasza a 2A Terminál tetején


A Budapest Airport felhívja a látogatók figyelmét, hogy a kilátóteraszon a hatósági engedélyek értelmében (elsősorban tűzvédelmi, biztonsági okokból) egyszerre csak 280 ember tartózkodhat. Éppen ezért nagy látogatószám mellett előfordulhat a nyílt hétvégén, hogy rövid ideig várakozni kell a 2A Terminál épületén belül, mielőtt kijut minden érdeklődő a kilátóra.

A nyílt hétvégén a látogatók fogadására a Budapest Airport hostesseket állít a bejárathoz és a terasz területére, akikhez útbaigazításért és információért is lehet fordulni. (logsped)

2013.08.08.