Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Hetvenkét új MAN kamiont vett a Rapidsped

Több mint hetven új nyerges vontatót vett át a Transalliance Cégcsoporthoz tartozó, 132 szerelvénnyel rendelkező Rapidsped Zrt. (DM)

A szeghalmi székhelyű, de budapesti, fuvarszervezési irodával is rendelkező Rapidsped Zrt. huszonöt évvel ezelőtt jött létre, majd 2006 óta a francia Transalliance Cégcsoport magyarországi leányvállalata, mely Európa egyik meghatározó szállítmányozó és logisztikai szolgáltatója.

A Transalliance Cégcsoport háromezer-kétszáz nyerges vontatót és négyezer pótkocsit mozgat, összesen hétszázezer négyzetméternyi raktárkapacitással rendelkezik Európában, valamint négyezer-kétszáz munkatársat foglalkoztat világszerte. Profiljában tengeri és légi szállítmányozás is szerepel.

Magyarországon a Rapidsped Zrt., mint a cégcsoport legnagyobb leányvállalata, száztíz ponyvás és huszonkét silós nyerges szerelvényt üzemeltet és egy háromezer-hatszáz négyzetméteres raktárral áll ügyfelei rendelkezésére. Közel kétszáz főt foglalkoztat, melynek nagy része nemzetközi kamionsofőr. Az új vontatók beszerzésével a járműpark átlagos életkora kevesebb, mint egy év.-Az új vontatók teljesítménye és gazdaságossága figyelemre méltó, de ahhoz, hogy ezek a tulajdonságok érvényre jussanak a sofőröknek is tudniuk kell használni ezeket - mondta el Szappanos György, a vállalat vezérigazgatója. A cég nagy figyelmet fordít a gépkocsivezetők képzésére a felvételtől kezdődően és folyamatos oktatásokkal, továbbképzésekkel segíti a munkájukat, hogy a szakmájuk legjobbjai legyenek.
(logsped)

2015.09.11.