Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Hétfőn megnyitják a Nyugati pályaudvart

Karbantartási munkák miatt a MÁV június 22-én zárta le két hétre a pályaudvart. Július 6-án, hétfőn a hajnali üzemkezdettől megindul a menetrend szerinti forgalom. (MTI)

Befejeződnek július 5-én éjfélig a Nyugati pályaudvaron a felújítási és karbantartási munkálatok, így július 6-án, hétfőn a hajnali üzemkezdettől megindul a menetrend szerinti forgalom - közölte Lőcsei Virág, a MÁV Zrt. szóvivője csütörtökön az eddig elvégzett munkálatokról tartott sajtótájékoztatón a helyszínen.

Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt a MÁV június 22-én zárta le két hétre a naponta 60-70 ezer utast fogadó Nyugati pályaudvart.

Veszprémi László, a MÁV Zrt. pályavasút budapesti területi igazgatója a bejáráson elmondta, a felújításon, karbantartáson dolgozó minden szakma eddig 90 százalékban már elkészült a munkával, nem tudnak olyan körülményről, amely akadályozhatná a forgalom hétfői megindulását.

Veszprémi László beszámolt róla, hogy a Nyugati pályaudvar felújításán, karbantartásán 8 szakma mintegy 150-200 szakembere dolgozott az elmúlt tizenegy napban, és megközelítően ugyanennyien végezték a másfél éves előkészítést.

Elvégezték az utastájékoztató rendszerek karbantartását, ezáltal jobban láthatók lesznek a kiírások, az utasperonokra 2800 köbméter aszfaltot hordtak, megtisztították a nagycsarnok fal- és üvegfelületét, pótolták a kitört és hiányzó üvegeket, folyamatosan végzik a graffitimentesítést az aluljárókban, mintegy 23 kilométernyi felső vezetéket vizsgáltak át.

A munka részét képezte a Nyugati pályaudvarra bevezető pályák egy részén a vágányok és kitérők, illetve több váltó felújítása és karbantartása. Felújították a pályaudvar biztosítóberendezéseit, elvégezték teljes vizsgálatukat.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy a munkálatokkal a tervezett mintegy 290 millió forint költségkereten belül maradnak.
(logsped)

2015.07.02.