Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébHenkel gyár épül a Tatabánya-Környe Ipari Parkban

Kapcsolódó oldal:  Henkel gyár épül a Tatabánya-Környe Ipari Parkban

Elkezdődött a Henkel új ragasztógyárának építése a Tatabánya-Környe Ipari Parkban.

A gyár és a hozzá tartozó logisztikai központ zöldmezős beruházás keretében, 14, 7 millió euróból épül, és 80 főnek biztosít majd munkalehetőséget. Az új üzem az Adhesive Technologies (Ragasztás Technológiák) üzletág növekedésének alapja lesz a közép-kelet-európai régióban. A gyár és a hozzá tartozó logisztikai központ előreláthatóan 2012-ig kezdi el működését. A ragasztógyár és a logisztikai központ kivitelezését fővállalkozóként a Market Építő Zrt. végzi.

Az ünnepélyes alapkőletételen részt vett Dieter Knoll, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Mikusi Róbert, a Market Építő Zrt. vezérigazgató-helyettese, Beke László, Környe polgármestere, és Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere.

A ragasztás technológia területén jelentős növekedési potenciált látunk a fejlődő piacokon. Ki kell aknáznunk a növekedés lehetőségét, ezért döntöttünk úgy, hogy fejlesztjük a gyártókapacitást a régióban. Az ágazatban jellemző a keleti irányú terjeszkedés, főleg az elektronikai iparban, ezért mi is követjük partnereinket, hogy minél közelebbről láthassuk el őket - mondta Dieter Knoll.

A ragasztógyár és logisztikai központ generálkivitelezője a Market Építő Zrt., amely pályázaton nyerte el a létesítmény építését. A beruházás keretében az üzemcsarnok mellett raktárépületet, irodákat, előadótermeket és étkező-konyha helyiséget is kialakítanak a cég szakemberei. Az építkezés befejezése 2011 júniusára várható. (MR)

Központ: Henkel Magyarország Kft.
Lakossági és Szakipari Ragasztóanyagok Üzletág
H-1113 Budapest Dávid Ferenc utca 6.

Telefon: (1) 372-5555
Fax: (1)372-5517, (1)209-1543

További információk:2010.12.05.