Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA GYSEV vonatok a vonatinfo-ban

Kapcsolódó oldal:  A GYSEV vonatok a vonatinfo-ban

A két vasúttársaság együttműködésének eredményeként mostantól a GYSEV vonatai is láthatók a vonatinfo térképen.

A MÁV-START Zrt. 2011 augusztusa óta működteti a vonatinfo.mav-start.hu honlapot. Ennek lényege, hogy az érdeklődők egy térképen követhetik figyelemmel az aktuálisan közlekedő személyszállító vonatokat. Az adatok percenként érkeznek, de a honlapon az is azonnal megjelenik, ha egy vonat elindul, megérkezik, ill. pontosan látható a vonatok aktuális tartózkodási helye.

Ungvári Csaba, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója szerint: "A vasúti szolgáltatás kiemelt, nagyon fontos részét képezi az utasok tájékoztatása. A vasútállomásokon, az ügyfélszolgálati irodákban, a vonatok fedélzetén, telefonon, az interneten, mindenhol lényeges, hogy pontos, és azonnali idejű információhoz juthassanak azok, akik vonattal utaznak. A MÁV-START folyamatosan fejleszti rendszereit, melynek egyik lényeges eleme a vonatinfo szolgáltatás, ahol a személyszállító vonatok percről percre követhetőek. Nagy örömünkre szolgál, hogy bővülhetett ez a honlapunkon keresztül elérhető felület, és a jól működő közös munka eredményeként, már a GYSEV vonatairól is tájékozódhat az utazóközönség."

A két vasúttársaság informatikai szakemberei az elmúlt hónapokban elvégezték a szükséges fejlesztéseket, így mostantól a honlapon a GYSEV által közlekedtetett személyszállító vonatok is megjelennek a térképen. Ennek köszönhetően az utazóközönség az összes magyarországi személyszállító vonatról azonnali információkat kaphat.

"A mai, felgyorsult világban nagyon fontos, hogy egy vasúttársaság azonnali információkat közöljön a vonatairól. Ezt a célt szolgálta a GYSEV utastájékoztató rendszerének komplex fejlesztése az elmúlt években, és ez a célja a mostani fejlesztésnek is. Az együttműködést elősegítette, hogy társaságunknak kiváló a kapcsolata a MÁV Zrt., és a MÁV-START Zrt. vezetőivel - mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

(logsped)

További információk:2014.01.13.